En annan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
339
Utgivningsdatum
2016-04-13
Upplaga
1
Förlag
Gilla böcker
Översättare
Helena Ridelberg
Originaltitel
Another Day
Dimensioner
185 x 130 x 30 mm
Vikt
311 g
SAB
uHc
ISBN
9789187707551

En annan

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2016-04-13

Slutsåld

"Levithans språk flyter lätt och han lyckas gestalta detta komplicerade fenomen på ett enkelt sätt. Sammantaget en fascinerade kärlekshistoria som inte liknar något annat."
Anna Wilner, BTJ

Av författaren till uppmärksammade Jag, En

Rhiannon vet vem hon är, och vem hon vill vara med. Hur dryg Justin än kan vara, är det ändå de två. Men en morgon är Justin inte som vanligt. Rhiannon känner att han för första gången verkligen ser henne, och de tillbringar en fantastisk, romantisk dag tillsammans. Dagen därpå är Justin sitt vanliga svårtillgängliga jag, och Rhiannon förstår ingenting. Hon börjar ifrågasätta deras relation, och hela sitt liv. På en fest träffar hon Nathan, och något med honom känns bekant. De börjar mejla med varandra, men när de ska ses möts Rhiannon istället av en tjej som heter Megan. Och hon berättar det mest osannolika Rhiannon någonsin har hört ...

En annan är den fristående uppföljaren till David Levithans hyllade och prisbelönade Jag, En. Nu får vi följa Rhiannon, och läsa om mötena med En från hennes perspektiv. Precis som i föregångaren ifrågasätter Levithan föreställningar om kön, genus och sexualitet, och tänjer gränserna för hur det kan skildras i ungdomslitteraturen.

"Det är inte okomplicerat, men David Levithan, som ofta skriver ungdomsböcker om just könsöverskridande och homosexuell kärlek, skildrar det så att kärleken till människan, och inte könet, framstår som det mest självklara."
Maria Nyström, Upsala Nya Tidning

"Ett existentiellt drama med intressanta länkar till samhällsutvecklingen /.../ rymmer magnifika avsnitt om hur komplexa och osäkra relationer kan vara."
Peter Grönborg, Smålandsposten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En annan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Sådär
    Nellie Nickel, 20 april 2020

    Rätt seg till en början men jag är ändå glad att jag läste den. Försökte läsa den för flera år sedan när den kom ut men tog mig inte igenom början för det var sån upprepning från Jag, En. Men denna tycker jag ger Justin (Rihannons pojkvän) en helt annan bild. Han är inte nån ond person som En visar honom, han är bara en deprimerad tonåring som är lite borta i livet. Även Rihannon verkar med mänsklig här för man får se att hon inte direkt blir störtförälskad i En som det verkar i Jag, En, utan... Läs hela recensionen

  2. Att gå i en annans skor
    MiaMaria, 4 maj 2018

    Föreställ dig att du vaknar varje dag i en ny människas kropp. Du måste snabbt orientera dig: vem är jag, var är jag, vad händer idag, vad förväntar sig andra människor av mig? Just som du börjat hitta balansen är det dags att somna, och så vaknar du på nytt, som någon annan, någon annanstans. En mardröm? Ja, för En annan är det definitivt det - en tröstlös parad av andra människors liv utan att veta varför detta händer just mig, var jag kommer ifrån eller om det någonsin kommer att sluta. Me... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av David Levithan