Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-06-02
Förlag
Timbro förlag
ISBN
9789187709265
Den nödvändiga vinsten (e-bok)

Den nödvändiga vinsten (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-06-02
109
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Vad är vinst? Och vad har vinsten för betydelse i ett företag? I ett samhälle med utvecklad företagsstruktur är möjligheten att gå med vinst, och för företagen att kunna disponera sin vinst, en bärande princip. Trots det råder ännu många missuppfattningar om vad vinst är och vilken funktion vinsten fyller.

Grundläggande marknadsekonomiska samband, som att företag ägs privat och drivs med vinstsyfte, ifrågasätts allt oftare - inte sällan med påtagligt bristande bakgrundskunskap.

Denna antologi visar på ett enkelt och lättillgängligt sätt vad ett företag är, hur det moderna företagsväsendet uppstod, vilken roll vinsten spelar för företagande - hur allt detta hänger ihop med framväxten av välstånd.

Reformer för näringsfrihet och privat företagande har varit centrala för att både Sverige och andra länder vuxit ekonomiskt. Samtidigt har statlig industripolitik kantats av fiaskon. I en tid då allt fler ropar efter inskränkningar i konkurrens och bolagsformer, efter vinstförbud och utdelningstak, fyller den här boken funktion som både pedagogisk och polemisk läsning.

***

"Är vinst bra? Spelar det någon roll för ett företag om det går med vinst? Debatten har pågått i decennier - ibland mer intensivt, som nu. Att vinst är helt centralt för en välfungerande samhällsekonomi är inte en brett omfattad kunskap. Där reder denna bok ut vinstens centrala roll - och vad begreppet betyder."

Janerik Larsson, tidigare vice VD i Kinnevik och för Svenskt Näringsliv
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »