Postmodernismens förklaring : skepticism och socialism från Rousseau till Foucault (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
225
Utgivningsdatum
2015-02-18
Upplaga
1
Förlag
Timbro
Översättare
Anders Johansson
Originaltitel
Postmodernism Explained: Skepticism and Socialism from Rouss
Medarbetare
Ullstrand, Helena (form)
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
137 g
SAB
Oc:d
ISBN
9789187709494
Postmodernismens förklaring : skepticism och socialism från Rousseau till Foucault (pocket)

Postmodernismens förklaring : skepticism och socialism från Rousseau till Foucault

(17 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2015-02-18

Slutsåld

I Postmodernismens förklaring utmanar filosofen Stephen R C Hicks våra invanda föreställningar när han spårar de intellektuella rötterna hos postmoderna tänkare som Michel Foucault och Richard Rorty till Jean-Jacques Rousseau och Immanuel Kant. Hicks driver tesen att postmodernismen blev en framgångsrik retorisk strategi för den politiska vänstern när socialismen förlorade sin legitimitet. Så ersattes tilltro till vetenskap och förnuft av dubbla måttstockar och cynism.

Stephen R C Hicks bok om postmodernismen är en intellektuell historielektion med polemisk udd. Den ger nya perspektiv på samtidens mest brännande politiska debatter och handlar i förlängningen om den liberala demokratins framtid.

Liksom Peter Santesson anser jag att ingen
enda nybakad student borde släppas i väg till universitetet utan ett exemplar av Postmodernismens förklaring i kappsäcken.
SUSANNA BIRGERSSON,
DAGENS NYHETER
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Postmodernismens förklaring : skepticism och socialism från Rousseau till Foucault. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk sammanfattning
  BN, 21 april 2018

  Utomordentligt föredrag från mars 2018 av Stephen Hicks där han presenterar huvuddragen i sin bok. Lyssna på föredraget och köp sedan boken, du kommer vilja återvända till den gång efter gång:

 2. En känsla av sammanhang
  Greg, 12 december 2017

  Två saker. För det första har vår uppfattning om hur världen fungerar har inte uppstått i ett vakuum. För det andra behöver vi se bakåt för att förstå vad vi ser framför oss. Stephen Hicks bok är förklarande med ett språk som är lätt att förstå. Läs och bli klokare.

 3. VG i filosofisk analys, IG i politisk analys
  Niels Jamber (Danderyd), 9 augusti 2016

  Något irriterad på postmodernismens självmotsägande totalanspråk såg jag fram emot en filosof som tog sig an problemet. Och den först delen är riktigt vass och stringent; postmodernismens förnuftskritik daterar tillbaka till Kant, via existentialisterna och fenomenologerna rätt in i "nihilismen". Det är ovanligt tydligt och klart, jag är väl bekant med grundtexterna och författaren belyser det välbekanta så att det framstår från en oväntad vinkel: en gradvis dekonstruktion av upplysningens c... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Stephen Hicks