Operation Garbo : en trilogi. Del 1 (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Operation Garbo (del 1)
Antal sidor
377
Utgivningsdatum
2014-12-08
Upplaga
4
Förlag
Timbro
Medarbetare
Eriksson, Emy (form)
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
210 g
SAB
Hc
ISBN
9789187709517
Operation Garbo : en trilogi. Del 1 (pocket)

Operation Garbo : en trilogi. Del 1

(26 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2014-12-08
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Operation Garbo : en trilogi. Del 1 Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
OPERATION GARBO EN TRILOGI DEL 1

Statsministern sade inget på en halv minut. Så talade han sakta: - Vi har tydligen snart kriget över oss. - Nej, svarade ÖB. Det har redan börjat.

Året var 1992. Kriget kom inte som en blixt från en klar himmel. Medan Nils och Katarina seglade för lättjefulla högsommarbrisar tätnade krismolnen i Sovjetimperiet. I desperation iscensatte ledarna i Kreml Operation Garbo. Ändå kom angreppet som en chock för Sverige. I det längsta vägrade svenskarna tro på varningarna. De gjorde alltför lite alltför sent.

Hur gick det? Stod politikerna pall? Vad hände när Gustaf Näsströms kustkorvett, Johan Schewenfeldts Viggendivision och Figge Strandlunds skyttebataljon mötte den väl förberedda fienden? Hur länge kunde Sverige hålla ut? Fick vi någon hjälp?

I Arvfurstens palats och Vita huset, i Kreml och i det svenska högkvarteret, i Visby stift och i Berlins spioncentraler, på Västergötlands flygbaser, Upplands slätter och Stockholms skärgård utspelas denna thriller. Harry Winter har varit med förr och vet vad han talar om. Operation Garbo 1 inleder Harry Winters berättelse om när kriget kom till Sverige.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Operation Garbo : en trilogi. Del 1
 2. +
 3. Operation Garbo : en trilogi. Del 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Operation Garbo : en trilogi. Del 2 av Harry Winter (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Operation Garbo : en trilogi. Del 1. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sjukt lite action för en "actionroman"
  Matte, 31 augusti 2021

  En väldigt stel och torr skildring av något som borde vara spännande. Alla karaktärerna är klicheer, alla kvinnor är antingen sexiga som ligger med männen eller hysteriker, de modiga officerarna har plot-armor konstant och författarna har inga begrepp om hur diplomati eller politik fungerar.

 2. Framtiden är inte långt bort
  Lars Svensson, 10 september 2018

  Kan skildra framtida läge i Sverige med den typ av politiker vi har idag.

  " kan man göra så " utan att fråga först

 3. Mycket trovärdig thriller

  Jag tyckte det var en mycket trovärdig thriller med stor insikt i hur svenska försvaret skulle agera om det blev allvar så att säga... Författaren är en pseudonym för en grupp människor inom försvaret på den tiden. Om jag förstått saker o ting rätt... den är klart läsvärd enkom för hur den är skriven o inte bara för att man har politiska åsikter som ligger tvärt emot allt vad nedskärning av försvar heter...

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Harry Winter