Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
405
Utgivningsdatum
2021-03-24
Förlag
Timbro förlag
ISBN
9789187709609
OPERATION GARBO (e-bok)

OPERATION GARBO E-bok

EN TRILOGI DEL 3

(4 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2021-03-24

Styckköp

49

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Ingen kunde anklaga ÖB för att skönmåla när han drog läget inför den svenska krigsregeringen:

? Även om fienden inte begår planerade krigsförbrytelser måste vi räkna med svåra lidanden och repressalier mot den gerillaaktivitet som pågår. Vi måste inse att det blir svårt att befria landet om fienden försvarar sig till sista blodsdroppen i städer där det finns civila kvar? Jag vill påpeka att det verkar pågå en maktkamp inom den sovjetiska ledningen.

Efter den sovjetiska invasionen i september 1992 är viktiga delar av Sverige ockuperade. Men kraften har gått ur anfallen och offensiven misslyckats. Amerikanska marinkåren håller Gotland, och Sovjet erbjuder eldupphör.

Förhandlingar mellan Sovjet, Finland och Sverige inleds på Bornholm. Sovjetunionen erbjuder fred mot att Sverige lämnar Finland i sticket. Regeringen är splittrad.

Befrielseaktioner startar i Sverige samtidigt som sovjetväldet börjar upplösas inifrån. Sovjetledningen blir alltmer desperat och hotar med kärnvapen.

Operation Garbo 3 avslutar Harry Winters berättelse om när kriget kom till Sverige.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av OPERATION GARBO. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Garbo 3 - läs den om du har läst 1 och 2
    Lasse, 11 september 2020

    Garbo 3 avslutar serien. Helt ok bok även om scenariet känns något inaktuellt då den utspelar sig i början av 90-talet. Det var en annan värld som i och för sig kan vara bra att bli påmind om. Vidare är det allt för mycket politiskt vinklad kritik avseende försvarsbesluten på 80-talet som ger dålig smak när man vet vad som hände med svenska försvaret senare, fast då var det andra blocket som närmast avskaffade försvaret.

    Hursomhelst, boken har visst underhållingsvärde.

Visa alla 1 recensioner