Psalmernas väg : kommentarer till text och musik i Den svenska psalmboken med tillägg samt Psalmer i 2000-talet. Band 4 (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Psalmernas väg (del 4)
Antal sidor
292
Utgivningsdatum
2019-09-24
Förlag
Wessmans Musikförlag AB
Dimensioner
255 x 206 x 23 mm
Vikt
802 g
SAB
Cib
ISBN
9789187710698

Psalmernas väg : kommentarer till text och musik i Den svenska psalmboken med tillägg samt Psalmer i 2000-talet. Band 4

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2019-09-24
279
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Psalmernas väg, ett uppslagsverk om psalmerna i Den svenska psalmboken 1986, får här en fjärde del med kommentarer till psalmerna i de två fristående tilläggen till psalmboken:
Den svenska psalmboken med tillägg från 2002 med psalmerna 701-800
Psalmer i 2000-talet från 2006 med psalmerna 801-966
De sammanlagt 266 psalmerna i de två tilläggen ger ett värdefullt tillskott till den psalmskatt som ingår i 1986 års psalmbok, vissa av dem välkända genom olika spridningsvägar men också många som var nya vid utgivningen och värdefulla att bli förtrogen med. Ambitionen bakom dessa tillägg har varit dels att samla psalm och sång som redan sjungs men som saknas i psalmboken, dels att presentera psalmer som speglar nutiden i text och musik.
Liksom band 1-3 av Psalmernas väg vänder sig detta fjärde band till alla som är intresserade av psalm i allmänhet. Det är också tänkt att vara ett hjälpmedel vid gudstjänstplanering och vid introduktion av nya psalmer. I bandet ingår en psalmvalslista för kyrkoårets dagar liksom för kyrkliga handlingar och temagudstjänster med motsvarande användningsförslag vid kommentaren till respektive psalm. Vidare ingår ett kortfattat biografiskt register över upphovspersonerna, samordnat för båda tilläggen. För psalmer som ingår även i andra samfundsböcker och/eller i andra böcker med stor spridning ges hänvisning i anslutning till varje kommentar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Psalmernas väg : kommentarer till text och musik i Den svenska psalmboken med tillägg samt Psalmer i 2000-talet. Band 4
 2. +
 3. Alltid nästan där : genom Sverige med Lars Winnerbäck

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alltid nästan där : genom Sverige med Lars Winn... av Fredrik Emdén (inbunden).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karin Karlsson

 • När livet tar en annan väg : om att se Gud i det oväntade

  Karin Karlsson

  Livet är inte något som hände där och då. Livet är inte något som kommer att börja någon annanstans, någon annan gång. Livet är något som pågår här och nu. Livet fortsätter oavsett vad vi gör eller inte gör. Livet kan ta de mest oväntade vändninga...

 • Där livet och evigheten möts: - om att se Gud i vardagen

  Karin Karlsson

  Det här är en bok om kärlek och rädsla, vänskap och svek, tro och tvivel, vila och engagemang, sorg och glädje, hopp och förtvivlan, ensamhet och gemenskap. En bok om livet kort sagt - och om att se Gud mitt i sitt eget liv. Det är en bok som best...