POESI 10.0, 10 ÅR MED POETER.SE - JUBILEUMSSAMLING (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
646
Utgivningsdatum
2013-12-13
Förlag
poeter.se
Dimensioner
210 x 135 x 37 mm
Vikt
827 g
ISBN
9789187724008

POESI 10.0, 10 ÅR MED POETER.SE - JUBILEUMSSAMLING

(2 röster)
Pocket,  Svenska, 2013-12-13

Slutsåld

»Poesin och poesiengagemanget i Sverige är en levande folkrörelse. Den är hög, den är låg, den är tendentiös, den är banal, den är traditionell och den är nyskapande. Den är allt utom död!«

Sveriges största poesisajt Poeter.se sin firar att sidan fyller 10 år med en jubileumssamling. En poesibibel som bjuder på en dikt om dagen i två år utöver intervjuer, artiklar, fotografier och nostalgi.

Poeter.se, Sveriges idag största poesisajt, startades år 2003 av Johannes Fosseus som ett hobbyprojekt och drivs idag av Daniel Lyrstedt och Fredrik Gustavsson. Tio år senare har en miljon sjuhundra texter publicerats av tusentals poeter med över 100 000 läsningar per dygn. Här är är poesin i själva verket mer levande än någonsin. Detta firas med denna Jubileumsskrift som spänner över fenomenet Poeter.se sedan starten fram till idag.

Daniel Lyrstedt blev medlem redan 2005, strax efter starten, och kan ses som en representant för våra moderna poeter.

- Den moderna poesin har sprängt alla former. Idag brister den ut i nätpublicerad poesi, filmpoesi, estradpoesi, slamtävlingar, poesifestivaler och events. Författare och publik smälter samman i ett organiskt levande kulturuttryck, säger Daniel Lyrstedt.

Den digitala poesin på Poeter.se har fler former än de poetiska; med närmare 50 000 registrerade användare är det idag en massiv datatbas i ständig förändring.

- Våra övergripande mål, sedan vi tog över 2009, har varit att säkra driften och utvecklingen av sidan. Detta utan att störa det engagemang och den aktivitet som existerar, säger Fredrik Gustavsson, och fortsätter:

Vi har värnat något viktigt, men ovanligt i dagens digitala värld, att en länk till en dikt skapad 2003 fortfarande fungerar idag, tio år senare. För att åstadkomma detta byggdes loket om del för del, samtidigt som poesitåget rusade fram. Den nya tekniska plattformen stod klar i år, 2013.

I förordet, till denna tunga poesisamling om 640 sidor, kan vi läsa att Poeter.se är ingen fluga, inget nytt fenomen, inget enstaka eldsjälsprojekt. Poeter.se och den digitala poesin har kommit för att stanna och detta är vad som firas med denna Jubileumsskrift.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »