Kultur & Folkhälsa - antologi om forskning och praktik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2015-11-11
Förlag
Tolvnitton Förlag
Medarbetare
Hogstedt, Christer (red.) / Wistén, Pelle (red.)
Dimensioner
215 x 150 x 14 mm
Vikt
387 g
ISBN
9789187724046
Kultur & Folkhälsa - antologi om forskning och praktik (häftad)

Kultur & Folkhälsa - antologi om forskning och praktik

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-11-11
250
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Tolvnitton Förlag i samarbete med Projektet Kulturen - en viktig insats för hållbar folkhälsa ger ut ny forskningsantologi.

Antologin innehåller översikter av den internationella forskningen på området, t ex kring tidig musikträning och utveckling av kunskaps- och känslomässig intelligens hos barn, kring sambandet mellan kulturaktiviteter och hälsa i den yrkesarbetande befolkningen och hos de äldre. Den innehåller också sammanställningar av hur kulturaktiviteter kan påverka oss biologiskt.

Dessutom innehåller boken många exempel på framgångsrika kultursatsningar vars hälsoeffekter har kartlagts bl.a. Den sjungande trappuppgången, Vi slår på trummor inte på varandra, I afton dans, Kulturpaletten, Estetik, emotion och etik i ledarskap.

Antologin ger en överblick av vad som händer med hormoner, immunsystem och hjärtkärlsystem och inne i hjärnan när vi ser bilder, dansar eller lyssnar på eller utför musik. Men de långsiktiga effekterna på folkhälsan har varit svårare att belysa. Slutsatsen blir att kunskapen om vad slags kultur som hjälper för vilka grupper och i vilka situationer måste öka
liksom vad som kan skada.

- Särskilt angeläget är att integrera kulturaktiviteterna så långt som möjligt i det dagliga livet, på arbetsplatsen och i samhällslivet och att utvärdera hälsoeffekterna av sådana interventioner, säger redaktörerna, som vidare föreslår, att ett av forskningsråden får i uppdrag att ta fram ett omfattande forsknings- och utvecklingsprogram kring kulturens effekter på folkhälsan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kultur & Folkhälsa - antologi om forskning och praktik
  2. +
  3. 1897 : mediehistorier kring Stockholmsutställningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt 1897 : mediehistorier kring Stockholmsutställni... av Anders Ekström, Solveig Jülich, Pelle Snickars (inbunden).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kultur & Folkhälsa - antologi om forskning och praktik. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Viktig och spännande bok!
    Bokslukaren, 12 oktober 2017

    En viktig och spännande bok som har något för alla både nybörjaren, forskaren och den som vill ha handgripliga förslag för egen del. Denna kan jag verkligen rekommendera!

Visa alla 1 recensioner