Min pappa Ann-Christine (mp3-skiva)
Fler böcker inom
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Antal sidor
1
Inläsare
Ester Roxberg
Utgivningsdatum
2014-03-14
Upplaga
1
Förlag
A Nice Noise
Dimensioner
120 x 140 x 10 mm
Vikt
64 g
SAB
Lz Roxberg, Ester
ISBN
9789187725012
Min pappa Ann-Christine (mp3-skiva)

Min pappa Ann-Christine

(1 röst)
Mp3-skiva Svenska, 2014-03-14
249
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Den mycket uppmärksammade berättelsen skriven och uppläst av Ester Roxberg om när hennes pappa blev kvinna. Ljudboken inkluderar en samtal med Ester om boken.

År 2010 kommer 58-årige prästen och trebarnspappan Åke Roxberg ut som Ann-Christine och lever idag som kvinna. Detta är dottern Esters berättelse om vad som händer när man plötsligt får en pappa som heter Ann-Christine.
"Kan jag verkligen fortsätta kalla dig pappa? Han stannar upp lite grann, sneglar ner mot mig. Jag ... säger pappa trevande ... jag kommer alltid att vara din pappa."

År 2010 kommer 58-årige prästen och trebarnspappan Åke Roxberg ut som Ann-Christine och lever idag som kvinna. Detta är dottern Esters berättelse om vad som händer när man plötsligt får en pappa som heter Ann-Christine.
Ingen var förberedd på att den hobbysnickrande prästen och trebarnspappan Åke Roxberg skulle förändra sitt liv, allra minst familjen. Ester Roxberg skriver om att förlora en förälder, som ändå finns kvar i en annan skepnad. Hon försöker förstå och acceptera, döljer sin vrede, lägger pussel med sina hågkomster. Hon minns sin barndom som prästens yngsta och vilda dotter och sin uppväxt i Zimbabwe och Småland under en tid då hemligheten ännu var gömd. Minnen som nu måste omprövas på väg mot det nya, som ingen vet hur det ska bli.

Hej, jag skulle vilja boka kyrka till vår sons dop.
- Ja, det ska vi ordna.
- Men min pappa är präst och vi vill att han döper.
- Ja, helt okej, vad heter han?
- Ann-Christine Roxberg.
- Jaså, jag tyckte du sa din pappa.
- Ja.
- Jaha.
Ester Roxberg, född 1987 i Zimbabwe vann 2004 Lilla Augustpriset. Hon har tidigare givit ut två romaner, Antiloper och Fågelhuset. Min pappa Ann-Christine är hennes tredje bok.

Sveriges Radio:
"Det är en bok om förvandling, om att bli vuxen och om vad vi egentligen vet - och vill veta - om våra föräldrar."

Dagens Nyheter - Åsa Beckman:
"... ett dokument som går rakt in i vår tids stora frågor om kön och identitet."

Aftonbladet - Alice Kassius Eggers:
"... Roxberg är fenomenal på att beskriva en självbild i gungning, generositeten och snålheten som bråkar inför pappans nya liv som Ann-Christine."

"Ester Roxberg har genom att lyfta upp en specifik berättelse gläntat på dörren till en mycket mer generell. Det är både modigt och skrämmande."

Arbetarbladet - Kristian Ekenberg:
"Det är en imponerande komplex bok som Ester Roxberg har skrivit, en bok som med all säkerhet kommer att göra ett stort avtryck i offentligheten."

Norrköpings Tidningar - Inger Dahlman:
"Min pappa Ann-Christine är en viktig bok."

"Kärleksfullt och med sval styrka lyfter Ester Roxberg fram vardagens stötestenar. Hennes sätt att skriva gör hennes bok till en läsupplevelse."

Upsala Nya Tidning - Maria Nyström:
"Ester Roxbergs 'Min pappa Ann-Christine' är en vidsynt och kärleksfull bok om en dotters syn på sin pappas omvandlig från man till kvinna."

"Inkännande beskriver Roxberg hela transformationen. På ett skickligt sätt låter Ester Roxberg mig som läsare följa skeendet både utifrån sitt eget men samtidigt också ur sin pappa Åkes/Ann-Christines horisont."

Borås Tidning - Inger Melin:
"... det är mänskligt, modigt och sympatiskt."

"Styrkan i boken är att hon registrerar sina egna känslor, hur oönskade och inkonsekventa de än är."

Växjöbladet/Kronobergaren - Ella Styf:
"Det är ett oändligt kärleksfullt, nyanserat och känsligt sammansatt porträtt av sin pappa som Ester Roxberg gör."

Metro:
"Fint och kärleksfullt, ingen uppgörelse men ändå spännande och tankeväckande."

Dagens bok:
"Roxberg förskönar aldrig och väjer inte för att beskriva hur hon satt sina egna behov framför pappans. En utlämnande och vacker bok om relatione
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Min pappa Ann-Christine
  2. +
  3. Hälsorevolutionen : vägen till en antiinflammatorisk livsstil : helheten, maten, forskningen, träningen, skönheten, insikten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hälsorevolutionen : vägen till en antiinflammat... av Maria Borelius (häftad).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Min pappa Ann-Christine