Inga gudar jämte mig (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Svenska mord (del 2)
Antal sidor
10
Inläsare
Torsten Wahlund
Utgivningsdatum
2014-08-12
Förlag
A Nice Noise
Dimensioner
140 x 137 x 24 mm
Vikt
229 g
SAB
Hc
ISBN
9789187725197
Inga gudar jämte mig (cd-bok)

Inga gudar jämte mig

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
CD-bok Svenska, 2014-08-12
279
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Värmland, 1865: En grav har öppnats på Silbodals kyrkogård. Provinsialläkaren påbörjar obduktionen av den döde efter att ha nåtts av rykten om att han inte har avlidit av naturliga orsaker. Och de visar sig stämma mannen har blivit arsenikförgiftad. Snart står det klart att han inte är den enda i bygden som blivit giftmördad. Men ingen anar vem som ligger bakom.
Anders Lindbäck är en karismatisk kyrkoherde med stort engagemang för traktens fattiga. Att han lever med två kvinnor är något man har överseende med. Men prästens beteende blir alltmer nyckfullt, han jagas av problemen i socknen och dessutom av det förflutna.

Inga gudar jämte mig är en psykologisk spänningsroman om kärlek, makt och fanatisk gudstro. En skönlitterär tolkning av de verkliga Silbodalsmorden, som fortsätter att facinera och förskräcka ända in i våra dagar.

Om författaren
Caroline Eriksson, född 1976, är socialpsykolog och beteendevetare. Hennes hyllade debutroman Djävulen hjälpte mig är 2014 nominerad till Stora Ljudbokspriset. Det var första boken i en serie om svenska historiska mord och handlade om Yngsjömordet. Inga udar jämte mig är nummer två. Caroline bor i Stockholm med man och två barn.

Om uppläsaren
Torsten Wahlund har en lång karriär som skådespelare inom teater, TV och film och är en av Sveriges mest efterfrågade och rutinerade ljudboksuppläsare. Han har bland annat läst in Änglarnas svar som nominerades till Stora Ljudbokspriset.

Om A Nice Noise
Ljudboksförlaget har rönt stora framgångar med sitt utgivningsurval. 2013 gav förlaget ut både August- och nobelprisvinnarna och skrev både 2012 och 2014 Stora Ljudboksprisethistoria genom att ha flest (3 respektive 4 av totalt 7!) finalnominerade titlar till Stora Ljudbokspriset.
Du finner mer om vår utgivning på anicenoise.com och är varmt välkomme att följa oss på facebook.com/anicenoise där du får löpande information om vår utgivning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Inga gudar jämte mig
 2. +
 3. Skördarne ; Dagens stunder, jämte Disa och Hoppet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skördarne ; Dagens stunder, jämte Disa och Hoppet av Johan Gabriel Oxenstierna (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Inga gudar jämte mig. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Besviken
  Kvasthilda, 31 juli 2019

  Inte vad jag förväntat mig. Hade tänkt att den skulle vara mer kriminalhistorisk.
  Tack vare Torsten Wahlund, som alltid läser bra,
  tog jag mej igenom.

 2. Sömnpiller
  Anders Erik Ljung, 4 juli 2016

  Det var den tråkigaste av alla ljudböcker som jag beställt under 20 år jag köpt ljudböcker från Bokus.
  Efter halva boken slutade jag lyssna. Det var liksom ingen ide att fortsätta när man bara somnar.
  Varför skulle man vilja lyssna på allt detta elände??

 3. Kryddat med mercurium
  Elisabet Katisko, 8 september 2014

  Av de två ljudböckerna som jag har lyssnat till, är det bara att ha tålamod att vänta ut fortsättningen på den serie som Caroline Eriksson ha påbörjat. Att bygga upp en psykologisk triller på de fakta och dokument som finns tillgängliga är en konst som är få förunnat. Spänning och nyfikenhet finns med från första stavelsen. Bara det att åka förbi det gamla fängelset i Karlstad ger andra rysningar.Torsten Wahlund, med sin skolade och melodiösa röst ger ett extra sting till lyssnandet.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Inga gudar jämte mig