De nya dödssynderna : våra mörkaste sidor och hur vi kan hantera dem (mp3-skiva)
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Antal sidor
1
Inläsare
Stefan Einhorn
Utgivningsdatum
2014-09-24
Upplaga
1
Förlag
A Nice Noise
Dimensioner
120 x 140 x 10 mm
Vikt
65 g
SAB
Dg
ISBN
9789187725371
De nya dödssynderna : våra mörkaste sidor och hur vi kan hantera dem (mp3-skiva)

De nya dödssynderna : våra mörkaste sidor och hur vi kan hantera dem

Mp3-skiva Svenska, 2014-09-24
249
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Om våra mörkaste sidor och hur vi kan kontrollera dem

För snart tio år sedan kom Stefan Einhorns bok Konsten att vara snäll som handlade om betydelsen av att vara en god medmänniska, och har sålts i över 350 000 exemplar samt översatts till 17 språk.

Nu återkommer Einhorn till frågorna om gott och ont, men ur ett helt annat perspektiv. I De nya dödssynderna tar han ett helhetsgrepp på de egenskaper som svenska folket anses vara de sämsta. De klassiska sju dödssynderna, högmod, vällust, frosseri, girighet, lättja, vrede och avund har sitt ursprung i den katolska kyrkan och nedtecknades för över 1 500 år sedan. Men de har överlevt och än idag figurerar de i olika sammanhang inom film, litteratur och reklam.

Men vilka egenskaper anses idag vara dödssynder och skiljer de sig från de ursprungliga? Efter en brett upplagd opinionsundersökning med över tusen personer, djupintervjuer och samtal med en expertpanel visar det sig att de flesta gamla dödssynderna har ersatts av nya. Einhorn presenterar de överraskande resultaten och illustrerar dem med belysande exempel och träffande historier ur sitt rika liv livet.

Einhorn slår fast att om vi vill hantera våra dåliga sidor måste vi bli medvetna om att vi har dem och skriver: "Vi måste bevaka våra mörka sidor och sträva efter att släppa fram våra goda. Insatserna är stora, vår egen lycka och mänsklighetens överlevnad, och det enda vi alla till slut kan göra är vårt bästa."

"För den som är intresserad av etik eller av människans belägenhet är det här en intressant skrift och väl värd att läsa."
BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De nya dödssynderna : våra mörkaste sidor och hur vi kan hantera dem
  2. +
  3. De nya dödssynderna : våra mörkaste sidor och hur vi kan hantera dem

De som köpt den här boken har ofta också köpt De nya dödssynderna : våra mörkaste sidor och h... av Stefan Einhorn (pocket).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Stefan Einhorn