Bakom garden (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-12-08
Förlag
A Nice Noise
ISBN
9789187725777

Bakom garden E-bok

- ett boxarliv i tio ronder

E-bok,  Svenska, 2015-12-08
149
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
?Det är en väldigt, väldigt, väldigt bra bok, tycker jag? /Yukiko Duke, Gomorron Sverige

Bakom garden utkom i pappersformat 2009. E-boken, från 2015, inkluderar ett nyskrivet kapitel - Efter matchen - om livet efter boxningskarriären.

Bakom garden handlar om fighterna, träningen och en stenhård kamp för att slå sig fram både i och utanför ringen. För att få gå matcher, för att möta och bemästra kärleken, som även den kan vara brutal och våldsam.

Åsa Sandell berättar öppet och rakt på om sin idrottskarriär med mot- och medgångar och vändningar i livet, både privat och inom idrotten. Om uppväxten i Örebro med en framgångsrik basketkarriär som avslutades abrupt. Om livet i Skåne där en lapp i en butik kom att förändra hennes liv, om hur hon började boxas som 28-åring och inledde proffskarriären först vid 37 års ålder. I New York.

?Är du rädd för att lyckas Åsa?? frågar en tränare henne i ungdomen och i åratal kämpar hon med att finna ett acceptabelt svar. Bakom garden är en bok om att slå sig fri. Rent bokstavligen och på många arenor.

Om författaren
Åsa Sandell, född 1967, började boxas när hon var 28 år. Efter fyra SM-guld och ett EM-guld inledde hon en proffskarriär, 37 år gammal. Åsas mest uppmärksammade match ? mot Muhammad Alis dotter Laila Ali i december 2005 ? gjorde henne rikskänd.
Åsa är numera gift och bor med sin familj på Kungsholmen i Stockholm och arbetar som skribent, föreläsare, moderator och boxningstränare.

Sagt om boken

?Det är en väldigt, väldigt, väldigt bra bok, tycker jag? /Yukiko Duke, Gomorron Sverige

?Hennes rappa, lättlästa och spännande bok om livet i boxningsringen ger åtminstonne mig som vinna inspiration att vinna egna fighter.? /Maria Küchen, Amelia

?En värld där en förlovningsring kan vara farligare än en boxningsring.? /Klas Östergren, Helsingborgs Dagblad

?GULD ? hur många självbiografier av gravida proffsboxare har ni läst? Ärligt och närmast chockande självutlämnande.?/Magnus Sjöholm, Dagens Nyheter
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Åsa Sandell