Brott kan ej styrkas (mp3-skiva)
Fler böcker inom
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Serie
Thomas Hallgren (del 2)
Inläsare
Anders Sahlman
Utgivningsdatum
2015-07-09
Förlag
A Nice Noise
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
125 x 140 x 10 mm
Vikt
60 g
SAB
Hc
ISBN
9789187725821
Brott kan ej styrkas (mp3-skiva)

Brott kan ej styrkas

(2 röster)
Mp3-skiva Svenska, 2015-07-09
277
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Vad händer när de egna går över gränsen?

Thomas Hallgren börjar känna sig som en i gänget i A-turen på Norrmalms polisstation, där han nu har varit i ett och ett halvt år. Han tar större plats och den hårda jargongen känns inte längre lika främmande. Men trots att han och de andra poliserna försöker hålla stämningen uppe blir de alltmer frustrerade över den byråkrati som hindrar dem från att göra sitt jobb.

Thomas märker att han och hustrun Maria kommer allt längre från varandra och det känns som om de ständigt bråkar. När han träffar den nya polisen Louise blir han nästan omedelbart attraherad av henne. Thomas närmaste kollega Lagerström befinner sig i en uppslitande vårdnadstvist och en dag går ett gräl mellan honom och exfrun så långt att han ger henne en örfil, mitt framför ögonen på Thomas. Ska Thomas låta lojaliteten mot kollegan tysta honom eller ska han berätta vad som har hänt?

Samtidigt fortsätter Thomas sina efterforskningar kring fadern Rolf Hallgren och de oegentligheter som ska ha skett under hans tid som polis. Vad var det som hände vid det där ingripandet när en man dog under mystiska omständigheter?

Precis som i den uppskattade romandebuten Status 12 låter Martin Melin oss följa med den uniformerade polisen i vardagen. En vardag med både glädje, grå rutin och personliga tragedier.

"Kulturskribenten Kerstin Bergman finner ett intressant tema, Brott kan ej styrkas kretsar tematiskt kring frågor om lojaliteter kontra moral. Polisen Thomas Hallgren har det jobbigt privat, på en personalfest gör han bort sig och från alla håll pressas han att gå emot sin egen övertygelse. När ställer man upp för kollegorna och var går gränsen där man måste säga ifrån?" Kristianstadsbladet

"Martin Melin har skrivit en uppföljare till deckarromanen Status 12, som handlar om Thomas Hallgren vid Norrmalmspolisen. I Brott kan ej styrkas, får läsaren en inblick i polisens vardag och frustrationen kring exempelvis hur jakten på kronor och ören får avgöra när en polisjakt ska avbrytas. Här skildras konflikter mellan lojalitet och moral och en människas funderingar kring när det egentligen är dags att sätta ner foten." Skydd och Säkerhet

Om författaren
Martin Melin är citypolisen som blev rikskänd när han vann världens första Robinsontävling 1997. Han har också kommit ut med Status 12 på A Nice Noise. Då i en uppläsning av Rafael Edholm.

Om uppläsaren

Anders Sahlman är frilansande kommunikatör och föreläsare. Han är även känd som standupkomiker och skådespelare och har medverkat i flertalet humorproduktioner på många
scener och på TV.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Brott kan ej styrkas
  2. +
  3. Status 12

De som köpt den här boken har ofta också köpt Status 12 av Martin Melin (mp3-skiva).

Köp båda 2 för 531 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Melin