Munch (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2015-05-08
Upplaga
1
Förlag
Placebo Press
Översättare
Jonas Rasmussen
Originaltitel
Munch
Dimensioner
281 x 215 x 25 mm
Vikt
1452 g
SAB
Gcz Munch, Edvard
ISBN
9789187741043
Munch (inbunden)

Munch

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2015-05-08
230
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En konstnärsbiografi som är ett konstverk i sig själv. Steffen Kverneland skildrar Munch och hans samtid på ett humoristiskt och djupt inkännande sätt. En flerfaldigt prisbelönt bestseller som redan räknas som en modern klassiker.

"... vad lämpar sig bättre för en biografi om en bildkonstnär än just serieformen? I uppemot 300 sidor tar den oerhört skicklige tecknaren Kverneland med oss på en resa in i Munchs liv och bildvärld, och han gör ständigt tvära kast mellan realism och karikatyr, mellan svartvitt och färg, mellan penna och pensel - men alltid med ett expressionistiskt anslag i samklang med huvudpersonens konst. /... / Det är lärorikt, entusiasmerande, fantasifullt och ofta väldigt roligt - inte minst i den elaka skildringen av den både demoniske och uppblåste Strindberg, som alltid ska vara värst."
Mattias Oscarsson, Sydsvenskan

"Elegant insmuget i intrigen finns en pedagogisk vilja att berätta om Munchs konstnärliga gärning, och man lär sig saker på det där fantastiska sättet då man inte riktigt märker det. /.../ Kvernelands bok är ett konstverk i egen rätt, med en stil som blandar kubism, expressionism och realism, med parafraser på Muchs jugendstil med sina svepande, kraftfulla linjer."
Therese Bohman, Expressen

"Dynamiken, omfånget och den vilda stilblandningen gör den här volymen unik".
Mikael Olofsson, Göteborgs-Posten.

"Om "Munch" av Steffen Kverneland "Det är ett riktigt kraftprov, bångstyrigt temperamentsfullt, drabbande och våldsamt roligt."
Markus Pedersen, Oskarshamns tidning

"'Munch' är inte bara ett bra seriealbum - det här är ett utomordentligt seriealbum. Det här är en bok som placerar Steffen Kverneland bland de främsta serieskaparna just nu."
toppraffel.se

"Och allt smälter ihop: konsthistorien, seriealbumet, Kverneland och Munch som sur grädde och gällen glass i deprimerad förening därute på bron ... och allt detta levda blir - symbolismen helt enkelt, här i ny, ljuv, skränig blandform." Jenny Teleman, Kulturnytt, Sveriges Radio

Genialt nærbilde av et geni (...) en tegneserie som er fullt på høyde med mannen den portretterer."
- Erle Marie Sørheim, Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Munch
 2. +
 3. Den sommaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den sommaren av Jillian Tamaki, Mariko Tamaki (inbunden).

Köp båda 2 för 455 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Steffen Kverneland

 • Olaf G.

  Lars Fiske, Steffen Kverneland

  1873 im norwegischen Christiana, dem späteren Oslo, geboren und aufgewachsen, nimmt der talentierte junge Karikaturist, Maler und Grafiker Olaf Gulbransson 1902 eine Stelle am legendären Satiremagazin Simplicisssimus an und siedelt nach ...

 • Ein Freitod

  Steffen Kverneland

  Steffen Kverneland präsentiert mit "Ein Freitod" seine bislang persönlichste Graphic Novel. Die Geschichte kreist um seinen Vater und dessen überraschenden Suizid, als Kverneland gerade achtzehn Jahre alt war. Die herausragenden Zeichnun...