Folkhälsa och sjukvård SNA (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2000-01-01
Upplaga
01
Förlag
SNA
Medarbetare
Lindberg, Gudrun (red.), Rosén, Måns (red.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
335 x 250 x 15 mm
Vikt
1020 g
SAB
Vp-c,Vnaa
ISBN
9789187760471
Folkhälsa och sjukvård SNA (inbunden)

Folkhälsa och sjukvård SNA

Inbunden Svenska, 2000-01-01
219
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Folkhälsa och sjukvård innehåller både exposéer över vad som drabbade människor förr i tiden och vad som är dagens hälsoproblem. Grunden till denna kunskap lades av prästerna som sedan 1749 har fört noggranna anteckningar om befolkningens hälsa och levnadsförhål-landen. Med hjälp av sjukdomsregister och personnummer kan vi idag följa folkhälsan och sjukdomarna på ett effektivare sätt än i de flesta andra länder i världen.

Risken att bli sjuk varierar mellan olika länder men även inom ett land som Sverige, vilket framgår av bokens många kartor. Befolkningens hälsa speglar det samhälle människor lever i och det finns tydliga samband mellan levnadsmönster, sociala förhållanden och hälsa. I områden med hög arbetslöshet, många bidragsmottagare och hög andel rökare är t.ex. medellivslängden lägre och dödligheten i hjärt-kärlsjukdomar högre. Att vår hälsa också påverkas av vad vi äter illustreras med kartor över t.ex. övervikt samt mag- och tarmcancer.

Hälso- och sjukvårdens organisation och verksamhet är ett annat viktigt avsnitt i denna bok. Vårdbehoven och den medicinska utvecklingen ökar snabbare än de ekonomiska möjligheterna och därför kommer det att ställas ökade krav på rationalisering och prioritering. Hälso- och sjukvården omsätter idag drygt åtta procent av bruttonationalprodukten. Folkhälsa och sjukvård ger kunskaper inom områden som berör såväl enskilda personer som beslutsfattare och verksamma inom hälso- och sjukvården.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Folkhälsa och sjukvård SNA
  2. +
  3. Praktisk epidemiologi : för medicin, vård och folkhälsa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Praktisk epidemiologi : för medicin, vård och f... av Jonas Björk (häftad).

Köp båda 2 för 701 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Folkhälsa och sjukvård SNA