Sotarna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
328
Utgivningsdatum
2014-07-04
Upplaga
1
Förlag
Lava
Dimensioner
220 x 140 x 25 mm
Vikt
604 g
SAB
Lz Wachtmeister, Ian
ISBN
9789187769030
Sotarna (inbunden)

Sotarna

(16 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-07-04

Slutsåld

Sotare är den yrkeskår som skyddar våra hus från att brinna upp och ser till att frisk luft tränger igenom skorstenarna och in i alla skrymslen och vrår. Ian Wachtmeister ser sig själv som Sveriges sotare den som inte är rädd när han klättrar på taken, den som vågar säga det som andra inte vågar säga och den som ger ny frisk luft till vår debatt.

Med boken Sotarna är Ian Wachtmeister tillbaka som författare, mer personlig och rak än någonsin. Här finns aldrig tidigare berättade historier ur hans spännande och brokiga liv, kryddade med fritänkarens ocensurerade sanningar. Boken rymmer såväl skandaler från näringslivet som romantiska skildringar från herrgårdslivet under andra världskriget. Nutida politiker, myndigheter och medier granskas med obarmhärtig skärpa, samtidigt som personliga anekdoter och reseupplevelser skildras med en hjärtlig värme en sida av Ian som de flesta inte känner till.

Några kommer att bli förbannande. Andra kommer att uppskatta att det finns någon som vågar säga vad han tycker. Och ingen kommer att lämnas oberörd!

Ian Wachtmeister, född 1932, är företagare, debattör, politiker och författare, känd för sitt karaktäristiska sätt att varva erfarenhet och kunskap med en stor portion humor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Sotarna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Motatsen till flathet
  Georges Johansson, 9 oktober 2015

  En av de bästa böcker jag någonsin läst.

  Den ende jag mött som törs säga sin mening. Om det funnes fler i detta flummiga land som tordes säga sin mening skulle det se annorlunda ut. Flatheten är total. "Vad ska folk säga?"

  Eftersom jag också är född 1932 och uppväxt i godsmiljö känner jag igen mig. Ian vet vad han talar om.

  Georges Johansson

 2. Ian en kul prick, bra och kul läsning.
  Jan Mikael Andersson, 5 augusti 2015

  Bra och kul läsning, rekommenderas! Synd att Ian inte hörs mer. som förr i tiden. Han kan verkligen hålla låda.

 3. Berg- och dalbana
  Magnus, 2 juni 2015

  De flesta kapitel är bra eller mycket bra. En del är dock närmast tramsiga så det blir lite berg- och dalbana över den här boken.

 4. Samhällskritik.
  Barbro Boquist, 19 januari 2015

  Mycket rolig att läsa. Fin beskrivning av uppväxten och livet på landet. Beskrivningen av olika företrädare för politik och kultur är så bra så bra. Olika männisokoöden långt från samhällets topp är fint berättade. Jag tror att författaren har ett stort och gott hjärta. Skulle behövas fler av hans kaliber i Sveriges avlånga land.
  M v h Barbro B.

 5. Vågar säga sanningen
  Helge Salin, 9 december 2014

  Boken är mycket bra, som vanligt får man höra sanningen när Ian är i farten han borde absolut sitta i riksdag/regering en mycket klok och verbal man samt inte minst med en underbr humor.

  MVH/Helge Salin

Visa alla 5 recensioner