Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2015-10-09
Upplaga
1
Förlag
Lava Förlag
Illustratör/Fotograf
Bo Lundberg
Dimensioner
230 x 200 x 25 mm
Vikt
834 g
SAB
Qca
ISBN
9789187769290
Mormors mat : hundra år av husmanskost (inbunden)

Mormors mat : hundra år av husmanskost

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2015-10-09

Slutsåld

Mormors mat vann nyligen brons i Gourmand World Cookbook Awards i Kina i kategorin bästa mat- och familjekokbok.

pMormors Mat bjuder på recept från tre generationer mormödrar och innehåller klassiskt svensk husmanskost under ett drygt sekel. Kokboken innehåller dryga 150 recept från aladåb till örtagårdssås. Recepten, som är utförliga och enkla att följa, kommer från tre generationer husmödrar Marias mamma Kerstin, mormor Sonja och gammelmormor Cecilia. Det här är en kokbok, både för unga som vill lära sig laga svensk husmanskost, och äldre som vill återuppleva barndomens favoriter.
I boken finns också tips och råd från köket, servettbrytningar, fakta och anekdoter om vår mat och särskilda kapitel om våra stora högtider.

Klassiska recept från barndomen
Enkelt att laga få ingredienser
Naturliga råvaror
Fakta och anekdoter om receptens ursprung
Snygg retrodesignv

Maria Holm är kulturvetare, journalist och kokboksförfattare. Hon har bland annat arbetat med TV och information, översättningar och skrivande. Hon har tidigare utkommit med böckerna Filmkokboken i samarbete med Mikaela Kindblom och Mormors Mat Svensk husmanskost i tre generationer.

Bo Lundberg är verksam som illustratör och grafisk formgivare och har de senaste 16 åren jobbat med en mängd internationella kunder, såsom Chronicle Books, Escada, Rolls-Royce, The Guardian Vogue och MTV.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mormors mat : hundra år av husmanskost. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En nostalgisk bok för oss lite äldre
    Kristina S (Ödeshög), 16 december 2015

    Författaren har samlat recept från tre generationer; mormorsmor, mormor och mamma. Alla tre jobbade med mat utanför hemmet. Författaren har även gjort en trevlig personbeskrivning om dem.

    Här får läsaren läsa om hur man dukade, vek servetter, ofta linneservetter som var manglade. Man får lära sig hur man omvandlar gamla mått till dagens. Om hur viktig söndagsmiddagen var förut. Då skulle man vara finklädd, kanske hade man släkt och vänner på besök eller var bortbjuden. Söndagsmiddage... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maria Holm