Skriva barnbok (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
109
Utgivningsdatum
2015-09-15
Upplaga
1
Förlag
Lava Förlag
Dimensioner
174 x 122 x 15 mm
Vikt
238 g
SAB
Fc.06
ISBN
9789187769351

Skriva barnbok

(5 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-09-15

Slutsåld

Barn är värda välskrivna och konstnärliga böcker, precis som vuxna är värda dito vuxenböcker. Men bra böcker för barn och unga måste skrivas av människor som förstår dem.

Tanken med den här boken är att den ska vara konkret och ge dig verktyg till hur man kan skriva för barn. Här finns kapitel om hur en berättelse är uppbyggd, berättelsens hörnstenar, den dramatiska kurvan, gestaltning, persongalleri, redigering, utgivning med mera. Och boken innehåller många övningar. För att bli en bra skribent krävs enorma mängder övning ju mer du skriver, desto bättre blir du.

Min förhoppning är att boken ska inspirera till stordåd och hjälpa dig att undvika de värsta fallgroparna.

Ur innehållet:

Förord
Skillnaden mellan barn- och vuxenböcker
Vilken sorts bok?
Bokens tema
Vad får en barnbok innehålla?
Den dramatiska kurvan
Din idé
Handlingslinje och synopsis
Börja och sluta
Jag-berättelser
Tempus
Miljöbeskrivning
Påklädda djur
Utgivning
Skrivtips

»Hurdan ska en bra barnbok vara? Om du frågar
mig, så kan jag efter mycket grubbel bara svara:
Den ska vara bra.«
Astrid Lindgren
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Skriva barnbok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. okej....
  Johanna (Skåne), 28 augusti 2016

  Blev lite besviken på att det inte var mer fakta i boken och fler tips och förslag på hur man ska göra för att lyckas. Det är mer som en snabbguide.

 2. Perfekt hjälp för den som vill skriva en barnbok
  Kristina S (Ödeshög), 25 januari 2016

  Har du tänkt skriva en barnbok, bör du läsa denna lärorika bok. Men den passar även vem som helst som är intresserad att veta hur man bör skriva en barnbok och för den som vill lära sig om barnbokens historia, fram till i dag.

  Tanken med boken är att den ska vara konkret och hjälpa dig att skriva en barnbok. Den tar upp hur en berättelse är uppbyggd, de viktigaste delarna i en berättelse, dramatiken, gestaltning, persongalleri, redigering, utgivning och mycket mera som är intressant... Läs hela recensionen

 3. Liten bok
  moonwriter (Åhus), 1 oktober 2015

  Liten bok behändig hjälpreda med det mesta som behövs för att komma igång med att skriva.Råd som kan praktiseras inte bara på barnboksskrivande utan även på annan litteratur. Liten och behändig att ha bredvid datorn att slå upp. Boken innehåller också övningar att fylla i.

Visa alla 3 recensioner