Pickles- och godisförsäljarens tidsresor (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
292
Utgivningsdatum
2021-02-26
Förlag
Alhambra Förlag AB
Översättare
Hesham Bahari
Originaltitel
Rihlat al-turshagi al-halwagi
Dimensioner
230 x 150 x 23 mm
Vikt
553 g
SAB
Hce
ISBN
9789187771026
Pickles- och godisförsäljarens tidsresor (häftad)

Pickles- och godisförsäljarens tidsresor

Häftad, Svenska, 2021-02-26
340
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Pickles- och godisförsäljarens tidsresor" är en historisk satir över Egyptens öde att alltid styras "utifrån", där huvudgestal ten, Ibn Shalabi, en pickles- och godisförsäljare från 1900-talets Kairo, gör en rad intrasslade men upplysande tidsresor till de fatimidiska, ayyubidiska och mamlukiska epokerna. Parallellerna med nutid genomsyrar skildringen, som livas upp av oväntade omkastningar i tid och rum.

Ibn Shalabi söker i likhet med många egyptier efter jobb. Men till skillnad från de flesta av sina landsmän kan han göra plötsliga förflyttningar i tid. Försedd med en oumbärlig portfölj och ett islamiskt armbandsur ilar han fram och tillbaka genom Egyptens rika, omväxlande historia med sporadiska återbesök till 1980-talet.

Under sina vilda, fantastiska äventyr träffar han, blir vän med och bryter med sultaner, diktare och diverse berömdheter allt ifrån Kairos grundare till Naguib Mahfouz. Khairi Shalabis fyndiga berättarkonst ger denna kvicka odyssé ett ovanligt liv.

Khairi Shalabi föddes 1938 i Delta staden Kafr al-Sheikh i norra Egypten och dog i Kairo 2011. 1981 vann Shalabi Egyptiska nationella litteraturpriset och 2003 tilldelades han Naguib Mahfouz litterära utmärkelse för sin roman "Härbärget", utgiven på Alhambra 2018. Han har skrivit över 70 böcker, inklu sive romaner, noveller och kritiska studier.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pickles- och godisförsäljarens tidsresor
  2. +
  3. Nej och åter nej

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nej och åter nej av Nina Lykke (pocket).

Köp båda 2 för 419 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Khairi Shalabi

  • Härbärget

    Khairi Shalabi

    Året är 1954 och Muslimska brödraskapet, som anklagas för mordförsök på president Nasser i Alexandria, kommer snart att massarreste¿ras av militärregimen. Samtidigt grusas en ung mans drömmar om en bättre framtid som student vid lärarhögskolan i s...