Otared (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2019-04-16
Förlag
Alhambra Förlag AB
Översättare
Jonathan Morén
Originaltitel
Otared
Dimensioner
220 x 140 x 21 mm
Vikt
400 g
SAB
Hce
ISBN
9789187771095
Otared (häftad)

Otared

Häftad Svenska, 2019-04-16
340
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Året är 2026, och Egypten befinner sig på nytt under utländsk ockupation. Men ockupanterna möter inget folkligt motstånd: den arabiska vårens alla hoppfulla drömmar om frihet och förändring har slocknat och ersatts av cynism och apati, av verklighetsflykt i form av droger, sex och brutalt, godtyckligt våld. Det enda motståndet mot ockupationen bedrivs av en liten grupp före detta poliser, drivna mindre av idealism än av sin strävan efter att återupprätta polisstaten. Till denna grupp värvas krypskytten Ahmad Otared, som från sin post uppe i Kairotornet ska sprida skräck och förödelse på stadens gator. Men vad går hans uppdrag egentligen ut på?

Mohammed Rabies dystopiska roman Otared är ett rasande och sorgset bokslut över ett Egypten som "välkomnat varenda ockupant", en nattsvart skildring av ett land bortom tröskeln till moralisk kollaps - och en helvetesvandring i ordets bokstavligaste bemärkelse.

Mohammad Rabie, född 1978 i Kairo, hör till de mest uppmärksammade egyptiska prosaisterna i sin generation. Han inledde sin skrivarbana i början av 2000-talet med en mycket egensinnig blogg, och bokdebuterade 2010 med den magisk-realistiska romanen Kawkab ?Anbar ("Ambraplaneten") som belönades med Sawiris-stiftelsens litterära pris för unga författare. Sitt genombrott utanför hemlandet fick Rabie med sin tredje roman Otared, som återfanns bland finalisterna till 2016 års International Prize for Arabic Fiction (IPAF), arabvärldens mest välrenommerade romanpris. Vid sidan av författarskapet arbetar han som redaktör på bokförlaget Dar al-Tanwir.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Otared
  2. +
  3. Perfekt storm

De som köpt den här boken har ofta också köpt Perfekt storm av Arne Weinz (häftad).

Köp båda 2 för 589 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »