Varför såg jag ingenting komma, Nour? (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
92
Utgivningsdatum
2017-02-15
Upplaga
1
Förlag
Alhambra
Översättare
Ingvar Rydberg
Originaltitel
Nour, pourquoi n'ai-je rien vu venir?
ISBN
9789187771224
Varför såg jag ingenting komma, Nour? (häftad)

Varför såg jag ingenting komma, Nour?

Häftad Svenska, 2017-02-15
189
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Sedan några månader plågas jag av en påträngande fråga, som drabbar mig som en återkommande huvudvärk. Varför beger sig unga män och kvinnor, som fötts i mitt land, som har sina rötter i min kultur och delar ett engagemang som till stor del sammanfaller med mitt, iväg till ett land som befinner sig i krig för att döda människor i Guds namn, en Gud som också är min? Denna brutala fråga fick en ny aktualitet med de fruktansvärda attentaten i Paris den 13 november 2015, när den konflikt som pågått i världen i stort bröt ut i mig och slet sönder mig på ett fasaväckande sätt, där en del av mig startade krig mot en annan del för att så död och smärta. Hur kan jag leva med denna inre splittring? Så tog denna brevdialog mellan en far och hans dotter som gett sig av till det 'heliga kriget' form, ett svårt, kanske omöjligt samtal som jag utvecklat i min fantasi."

Rachid Benzine är lärare, islamolog och forskare knuten till Ricoeur-stiftelsen. Han försöker i sina böcker resonera fram en islam i nivå med vår tid. Han skrev för några år sedan uppslagsverket Les Nouveaux Penseurs de l'islam (Islams nya tänkare) (Albin Michel) och nyligen Le Coran expliqué aux jeunes (Koranen förklarad för de unga) (Seuil). Tillsammans med Christian Delorme har han skrivit La République, l'Église et l'islam. Une révolution française (Republiken, kyrkan och islam - en fransk revolution) (Bayard)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Varför såg jag ingenting komma, Nour?
  2. +
  3. Varför jag inte har skrivit någon av mina böcker

De som köpt den här boken har ofta också köpt Varför jag inte har skrivit någon av mina böcker av Marcel Bénabou (häftad).

Köp båda 2 för 330 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »