Berättelser från Alhambra (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Alhambras Klassiker
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2016-12-01
Förlag
Alhambra
Översättare
Ulla Ericson
Originaltitel
Tales of Alhambra
Dimensioner
220 x 140 x 15 mm
Vikt
304 g
SAB
Nk.08
ISBN
9789187771255
Berättelser från Alhambra (häftad)

Berättelser från Alhambra

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-12-01
269
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Washington Irvings klassiska reseskildring från Granada och hans sagor från det moriska Spanien översattes till svenska av Carl Netherwood så tidigt som 1833, bara ett år efter originalutgåvans engelska publicering, och utgavs senare igen i en "ny" översättning av O V Ålund, 1881. Detta är den första översättningen av boken till modern svenska, av Ulla Ericson, och med efterord av professor Kerstin Eksell. Boken blev en av de första stora "bestsellers" under 1800-talet och gjorde Alhambrapalatset och Granada till ett av alla tiders främsta turistmål.

"Det är så man ska resa i Spanien ... med ett stort förråd av gott humör, positiv inställning, beslut att ta saker och ting som de kom, det goda med det onda, och beblanda oss med alla samhällsklasser i den sorts sällskaplighet som hör vagabondlivet till. Vilket land är det inte då för en resenär med en sådan inställning och beslutsamhet! Ett land där det eländigaste värdshus är lika fullt av spännande upplevelser som ett förtrollat slott, och varje måltid i sig själv är en bedrift. Låt andra klaga över bristen på breda landsvägar och lyxiga hotell... Giv mig de oländiga bergsvägarna, kringflackandet på måfå, de halvciviliserade men rättframma och gästvänliga seder och bruk som förlänat det kära gamla romantiska Spanien en sådan äkta charm!" Washington Irving (1832)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Berättelser från Alhambra
 2. +
 3. Spanien

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spanien (häftad).

Köp båda 2 för 588 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Berättelser från Alhambra. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En hjärtvärmande klassiker!
  James, 18 december 2016

  Min favorit av alla böcker från 1800-talet.
  Det vackra språket är lättläst och medryckande. Bokens första hälft är en mycket intressant och spännande skildring av författarens resa genom Sydspanien. Sedan väver han in en rad berättelser under sin vistelse i Granada, som en andalusisk Tusen och en Natt.

  Boken är också värd att köpa bara för det intressanta efterordet.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Berättelser från Alhambra