Flyktingfängelser : En antologi om Migrationsverkets förvar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2016-04-11
Förlag
Verbal Förlag
Medarbetare
Adler, Simon Felix (förf.) / al Weddai, Rashidd (förf.) / Abdelhady, Nourredin (förf.) / Sager, Maja (förf.) / Ahmadi, Ali (förf.) / Ghafoor, Abdul (förf.) / Lundberg, Anna (förf.) / Linna, Liisa (förf.) / Andersson, Ulrika (red.) / Hermansson, Elinor (red.) / Myritz, Lina (red.) / Stenqvist, Tove (
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
252 g
SAB
Ohd
ISBN
9789187777172

Flyktingfängelser : En antologi om Migrationsverkets förvar

Häftad,  Svenska, 2016-04-11
120
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Varje år blir tusentals människor inlåsta på något av Migrationsverkets förvar. En del har bott länge i Sverige, andra är näst intill nyanlända. De har inte begått brott. De vet inte hur länge de kommer att vara inlåsta. De vet bara att myndigheterna förbereder deras deportation.
Det här är deras berättelser. Om vanmakt, rädsla och maktmissbruk. Men också om hopp och solidaritet.
Flyktingfängelser är ett avslöjande dokument om en för de flesta okänd sida av Sverige och kan läsas som en uppmaning till en verkligt solidarisk flyktingpolitik. Redaktörerna har träffat ett hundratal förvarstagna och vill med denna antologi ge röst åt några av dem som med stöd av lagen tystas, förvaras och skickas iväg.
Jurister, aktivister, anhöriga och forskare kommer också till tals. Läsaren lär känna förvarens praktik och historia och får ta del av konkreta exempel på motstånd.
Ulrika Andersson, Elinor Hermansson, Lina Myritz och Tove Stenqvist är aktiva i asylrättsrörelsen sedan många år. Efterord av Parvin Ardalan, författare, journalist och människorättsaktivist från Iran som varit fristadsförfattare i Malmö.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Flyktingfängelser : En antologi om Migrationsverkets förvar
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 199 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna