Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Greger Thulin (del 9)
Antal sidor
315
Utgivningsdatum
2015-03-13
Upplaga
1
Förlag
Anomar Förlag
Medarbetare
Raunegger, Mia (form)
Dimensioner
215 x 155 x 25 mm
Vikt
538 g
SAB
Hc
ISBN
9789187779022
Gift med djävulen (inbunden)

Gift med djävulen

(15 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-03-13
198
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
I den nionde verklighetsbaserade deckaren med Greger Thulin och hans kollegor på Grova Brottsroteln i Göteborg får de ännu ett märkligt fall på sitt bord. Tvåbarnsmamman Maria Eriksson anmäls försvunnen av sin arbetsgivare. Ingen har hört eller sett någonting i samband med försvinnandet, det verkar som att Maria har lämnat sitt hem och gått upp i rök.

Hennes svärfar hävdar bestämt att hon lämnat sin man och sina två små söner för en annan man. Men kan det stämma? Maria älskar sina två söner över allt annat och även om hennes och Eriks äktenskap inte alltid är perfekt, så tycks hon inte ha någon anledning att försvinna frivilligt. Ju mer polisen gräver i fallet, desto märkligare blir det. Dessutom uppstår tvister mellan familjen Eriksson och Marias föräldrar när Erik vägrar låta sönerna Lars och Johan träffa sina morföräldrar.

Mycket tyder på att Erik inte vill att sönerna ska tänka på sin försvunna mamma, utan låta livet gå vidare. Varför då? Kommer Greger och hans kollegor att kunna lösa detta märkliga fall?

Recension:

Gift med djävulen är en bisarr och rapp deckare med bra flyt och levande karaktärer. Att historien dessutom har sin grund i en verklig händelse gör den ännu mer spännande och väcker nyfikenheten inom mig som läsare. Ramona Fransson lämnar inga frågetecken i sitt berättande och ger liv åt denna märkliga historia genom sitt avskalade men ändå målande språk.

Joséphine Simar journalist
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gift med djävulen
 2. +
 3. Dödlig avundsjuka

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dödlig avundsjuka av Ramona Fransson (inbunden).

Köp båda 2 för 375 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Gift med djävulen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. bokrecention
  Harriet Yvonne Gårdenfjäll, 30 september 2015

  Har läst alla Ramona Franssons böcker och tycker mycket om dom, dom är enkla att läsa och gänget i böckerna är helt underbara ...

 2. Gift med djävulen av Ramona Fransson
  Ylva, 6 april 2015

  Detta är min första bok av Ramona Fransson men det blir definitivt inte den sista. Gift med djävulen bygger på en verklig händelse. Det är mycket spännande från första till sista sidan. Hela tiden när jag läser känns det som om det ligger ett moln av oro över mig och jag kan omöjligt släppa boken ifrån mig. Jag bär den med mig överallt här hemma. Det känns som om jag väntar på en explosion och till slut kommer den.....Då måste jag få veta hur och varför och fortsätter att läsa med hjärtat i h... Läs hela recensionen

 3. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 6 april 2015

  Jag har tidigare läst sju stycken böcker av Ramona Fransson. Fem stycken av hennes tidigare åtta kriminalromaner plus hennes två dokumentära böcker. Här är en länk till min recension av den senaste boken som jag läste av henne, "Korsfäst på Klädesholmen".

  Det här är alltså den nionde fristående boken i serien om Greger Thulin och hans poliskollegor i Göteborg.

  Ramona Franssons kriminalromaner är alltid baserade på riktiga kriminalfall, och känns därför äkta.

  Jag ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Ramona Fransson