Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Greger Thulin (del 11)
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2017-03-16
Förlag
Anomar Förlag
Medarbetare
Raunegger, Mia (form)
Dimensioner
215 x 155 x 20 mm
Vikt
441 g
SAB
Hc
ISBN
9789187779497
Förbjuden frihet (inbunden)

Förbjuden frihet

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-03-16
177
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Förbjuden frihet

Ett litet smakprov om vad Greger Thulins elfte och sista verklighetsbaserade deckare ska handla om.

Tina (Taahira) är en konststuderande tjej och går på Schillerska. Hennes pappa Hasib, har sitt ursprung från Palestina, dit familjen reser ett par gånger om året. Tina har en pojkvän, Andreas som också går på Schillerska. Tinas familj, som består av systern Rubi och hennes make Ismail och mamma Zafirah, är muslimer och har ingen aning om att Tina sällskapar med en svensk kille. Hasib kontrollerar Tina varje dag och hon vet att hon lever farligt. Det här året fruktar hon resan till Jerusalem, då hon är säker på att bli bortgift.
På samma skola, men omedvetna om varandra, går också Malin och Sofia Hansson, vars mamma Viktoria är frånskild och har en damsalong inne i centrum. De har också en bror Muhammed som bor med pappan Javad, som är droskägare. Malin är tillsammans med Jakob, som också går på Schillerska. Javad besöker ofta Viktoria i hennes hem och i damsalongen, och alltid oinbjuden, detta för att kontrollera sin f.d. fru. Vad flickorna inte vet är att deras pappa misshandlat mamman i många år. Men nu har plötsligt också deras bror Muhammed börjat spana på sin mamma och systrar.

Boken bygger på två autentiska fall från USA. Det handlar om hederskulturen och vad den gör med unga människor i vad vi tror är ett fritt land i världen, Sverige. Varför jag inte valde något av alla de fall som finns i Sverige är att jag inte vill att de drabbade familjerna ska känna igen sig.
Ramona Fransson
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förbjuden frihet
 2. +
 3. Bestseller

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bestseller av Pascal Engman (inbunden).

Köp båda 2 för 266 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Förbjuden frihet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Aktuellt ämne
  Kaffeläsaren, 31 mars 2017

  Förbjuden frihet är elfte och avslutande delen om Greger Thulin, f.d spaningschef på Grova Brottsroteln i Göteborg. Två unga kvinnor hittas mördade i ett industriområde. Kan det vara hedersrelaterat?
  Förbjuden frihet är min första om Greger som jag läser. Trots det så är den mycket lätt att komma in i. Handlingen är vardaglig och tar upp ett mycket aktuellt tema, hedersvåld. Boken är väldigt lättläst och ganska tunn till sidantal så den går mycket fort att läsa. Fast att man ganska tidig... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ramona Fransson