Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
3
Utgivningsdatum
2015-07-08
Förlag
Massolit förlag
Översättare
Cecilia Falk
ISBN
9789187783654
Vem var Alice? (e-bok)

Vem var Alice? (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2015-07-08

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Alla människor lämnar spår efter sig, men spåren avslöjar aldrig hela historien.

Vem är Alice Salmon?
Student. Journalist. Dotter.
Hon som älskar sena nätter och hatar deadlines.

Hon som dog förra året.

Alice Salmon hittas en vintermorgon i en sjö i Southampton. Jeremy Cooke, en professor på Alices universitet, är märkbart berörd av hennes död. Han bestämmer sig för att samla al... l information han kan hitta om Alice. Han pratar med alla i Alice närhet och läser allt hon har skrivit i sin dagbok, brev, bloggar, sms, mejl, tweets och artiklar.

Bit för bit pusslar han ihop bilden av Alice genom spåren hon har lämnat efter sig. Men hans motiv är dunkla och skälet till hans besatthet sträcker sig många år tillbaka.

"Vem var Alice? är en ovanlig och utmanande bok." - The Guardian

"Författaren lyckas manipulera läsaren så att man efter hand tycker allt mer illa om professorn och undrar vilken hans roll i dramat egentligen är.
Det är en fascinerande roman, inte bara till sin form utan även till innehåll och temamässigt. Visst är det intressant, det här med digitala spår. Allting lämnar avtryck, omöjliga att torka bort eller bränna. Det kan vara värt att minnas när vi delar med oss av våra liv på sociala medier." - Annika Bengtsson blogg

"Detta är en av de bästa och mest fascinerande kriminalromaner som jag läst - och jag har ändå läst tiotusentals deckare! En klar favorit till Deckarakademins pris för 2015!" - Jean Bolinder, Dast Magazine (jurymedlem i Svenska Deckarsällskapets utl grupp)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av T R Richmond

  • What She Left

    T R Richmond

    'The new Gone Girl' Marie Claire 'If you liked The Girl on the Train then I think you'll like this just as much, if not more' Scott Pack ****** Alice Salmon young, smart, ambitious - with her whole life ahead of her. Until the night she mysterious...