Nödrop från lyckobubblan : en bok om att vara förälder (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2014-09-10
Förlag
Massolit förlag
ISBN
9789187785146
Nödrop från lyckobubblan : en bok om att vara förälder (e-bok)

Nödrop från lyckobubblan : en bok om att vara förälder (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-09-10

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
"Som tur är finns det väldigt många bra saker med att ha barn. Men allt hade varit så mycket enklare om vi inte hade behövt verka så lyckligahela tiden. Vi behöver alla prata mer om hur föräldraskapet känns."

Johanna Stenius delvis självbiografiska reportagebok handlar om hur livet kan ställas på sin spets när barnen kommer och om hur komplicerat det är att vara förälder idag. Med Facebook och föräldraforum som fond, med bloggar och tidningar som målar upp bilder av liv vi vill ha, med förlossningsutbildningar och Försäkringskassan och med allmänt "goda råd" från främlingar, riktar hon strålkastarljuset mot många av de outtalade krav och förväntningar som finns på föräldrar idag.

Med värme, stringens och ett öppet sinne tecknar Stenius en bild av föräldraskapet som många kan känna igen sig i och ta till sitt hjärta. Och påpekar att det mesta av allt detta som "rör barnen" inte alls har med barnen att göra utan bara med oss själva. Nödrop från lyckobubblan handlar nämligen inte om barn och är ingen handbok i föräldraskap. Den handlar om föräldrar.

Johanna Stenius är frilansjournalist och fotograf. Hon har skrivit för bland annat Föräldrar och barn, Vi Föräldrar, Vagabond, Uppsala Nya Tidning och Kupé. Nödrop från lyckobubblan är hennes första bok.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »