Irenas barn (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
412
Utgivningsdatum
2017-09-18
Upplaga
1
Förlag
Massolit
Översättare
Kjell Waltman
Originaltitel
Irena's Children: The Extraordinary Story of the Woman Who Saved 2500 Child
Dimensioner
217 x 145 x 34 mm
Vikt
620 g
SAB
Lz Sendler, Irena
ISBN
9789187785474
Irenas barn (inbunden)

Irenas barn

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2017-09-18
214
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Irena Sendler arbetade inom socialvården och var därigenom en av de få som fritt kunde passera genom kontrollstationerna till Warszawas getto. Det gav henne möjlighet att smuggla in livsviktig medicin och mat till den judiska befolkningen gärningar som vid upptäckt hade straffats med döden.

När hotet om deportering till koncentrationslägren växte gömde Irena tusentals barn i portföljer, i likkistor, i jutesäckar och smugglade ut dem ur gettot. Utanför murarna fick barnen nya identiteter, men Irena skrev ner deras verkliga namn och adresser på papperslappar som sedan sparades i en flaska och gömdes under ett äppelträd i en väns trädgård. Irenas förhoppning var att föräldrarna skulle kunna hitta sina barn efter kriget. Hon kunde aldrig föreställa sig att mer än nittio procent av barnens familjer skulle dö, de flesta i gaskamrarna i Treblinka.

Tilar J. Mazzeo berättar om en fasansfull tid i historien då en sällsynt modig kvinna, och hennes många förtrogna, riskerade sina liv för att göra det enda rätta: rädda barnen i Warsawas getto undan förintelsen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Irenas barn
  2. +
  3. Ett jävla solsken : en biografi om Ester Blenda Nordström

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett jävla solsken : en biografi om Ester Blenda... av Fatima Bremmer (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Irenas barn. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Starkt skildrat
    Villivonkansbooks (Örebro), 23 november 2017

    Irena Sendler arbetade inom socialvården och var en av få som fritt kunde passera genom kontrollstationerna till Warszawas getto under andra världskriget. Tack vare det kunde hon smuggla livsviktig medicin och mat till den judiska befolkningen.
    Irenas barn är en otroligt gripande och rörande historia om Irena Sendler, som under andra världskriget lyckades smuggla iväg och rädda livet på mer än 1000 barn. Barnen smugglades ut i likkistor, jutesäckar och portföljer och fick sedan en helt ny... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Irenas barn