Irenas barn (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
412
Utgivningsdatum
2017-09-18
Upplaga
1
Förlag
Massolit
Översättare
Kjell Waltman
Originaltitel
Irena's Children: The Extraordinary Story of the Woman Who Saved 2500 Child
Dimensioner
217 x 145 x 34 mm
Vikt
620 g
SAB
Lz Sendler, Irena
ISBN
9789187785474
Irenas barn (inbunden)

Irenas barn

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-09-18
214
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Irena Sendler arbetade inom socialvården och var därigenom en av de få som fritt kunde passera genom kontrollstationerna till Warszawas getto. Det gav henne möjlighet att smuggla in livsviktig medicin och mat till den judiska befolkningen gärningar som vid upptäckt hade straffats med döden.

När hotet om deportering till koncentrationslägren växte gömde Irena tusentals barn i portföljer, i likkistor, i jutesäckar och smugglade ut dem ur gettot. Utanför murarna fick barnen nya identiteter, men Irena skrev ner deras verkliga namn och adresser på papperslappar som sedan sparades i en flaska och gömdes under ett äppelträd i en väns trädgård. Irenas förhoppning var att föräldrarna skulle kunna hitta sina barn efter kriget. Hon kunde aldrig föreställa sig att mer än nittio procent av barnens familjer skulle dö, de flesta i gaskamrarna i Treblinka.

Tilar J. Mazzeo berättar om en fasansfull tid i historien då en sällsynt modig kvinna, och hennes många förtrogna, riskerade sina liv för att göra det enda rätta: rädda barnen i Warsawas getto undan förintelsen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Irenas barn
 2. +
 3. Tio dagar som skakade världen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tio dagar som skakade världen av John Reed (inbunden).

Köp båda 2 för 390 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Irenas barn. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Otrolig skildring av stark kvinnas liv
  Metformintant, 6 februari 2018

  En mycket intressant bok om en märklig ung kvinna som vågade sitt liv gång på gång för att rädda judiska barn ur Warszawas getto. Lite svårt hålla koll på alla personer och namn men som helhet en oerhört stark dokumentär om en person som jag hittills inte hade kännedom om.

 2. Starkt skildrat
  Villivonkansbooks (Örebro), 23 november 2017

  Irena Sendler arbetade inom socialvården och var en av få som fritt kunde passera genom kontrollstationerna till Warszawas getto under andra världskriget. Tack vare det kunde hon smuggla livsviktig medicin och mat till den judiska befolkningen.
  Irenas barn är en otroligt gripande och rörande historia om Irena Sendler, som under andra världskriget lyckades smuggla iväg och rädda livet på mer än 1000 barn. Barnen smugglades ut i likkistor, jutesäckar och portföljer och fick sedan en helt ny... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Irenas barn