Eat Clean : mer näring och mindre skräp i maten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2014-12-19
Förlag
Massolit Förlag
Medarbetare
Brandon-Cox, Bianca (form) / Brandon-Cox, Bianca (foto)
Dimensioner
250 x 200 x 20 mm
Vikt
593 g
SAB
Qcabb
ISBN
9789187785511

Eat Clean : mer näring och mindre skräp i maten

(51 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-12-19

Slutsåld

Eat clean vänder sig till alla som är intresserade av att äta hälsosamt och lära sig hur man med smarta val i vardagen kan skapa de bästa förutsättningarna för en stark, pigg, frisk kropp som håller länge. I fokus står de rena råvarorna som innehåller den näring våra kroppar behöver samtidigt som man automatiskt slipper onödiga tillsatser, ämnen som bildas vid hård processning av hel- och halvfabrikat samt den stora mängd tillsatt socker som gömmer sig i vår mat och gör oss sjuka.

Kristina Andersson vill inspirera till bättre matvanor och samtidigt visa på hur enkelt det är. Man behöver inte slå kunt på sig själv för perfektion. Nyckelorden är return on investment och nyansering. Hon bjuder på massor av tips och fakta för att komma igång. Lär dig vilka insatser som är värda att lägga krut på, att göra ditt eget halvfabrikat, ditt eget pålägg, hur du sötar clean, vilka eko-val som är viktigast för din kropp, hur du tillagar maten smartast.

Jag hoppas att fascinationen som jag upplever över våra fantastiska kroppar, och hur vi kan påverka dem med vad vi stoppar i oss, kan smitta av sig säger Kristina Andersson, som är näringsfysiolog, föredragshållare och författare med ett tiotal böcker om mat och hälsa bakom sig.

Vi gör det onödigt komplicerat för oss själva genom att stirra oss blinda på detaljer i maten som man antingen ska undvika eller jaga. Lyft istället blicken och se helheten, tipsar Kristina. Välj rena råvaror, hantera dem varsamt, variera för att uppnå balans mellan näringsämnen, smak och tillfredställelse. Och glöm inte att njuta! avslutar Kristina.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Eat Clean : mer näring och mindre skräp i maten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Härlig och vettig på samma gång
  Anna-Karin , 9 maj 2016

  Älskar den information man fick, och möjligheten att lära sig nya saker och tänk vad gäller kosten. Det var lustfyllt och utan pekpinnar eller någon diet, utan ett sunt förhållande till föda och hur man bör behandla den på bästa sätt.

 2. Tänka på mat?
  Carina Ivarsdotter Lindahl, 9 december 2015

  Mycket informativ läsning. Kanske inte i första hand för recepten - utan för synen på mat som en oerhört viktig faktor för hur man mår. Man pratar ofta mat i personalrum och så, men då gäller det nästan alltid i förhållande till vikt och att man känner sig tjock eller är rädd för att bli. Här är en nyare och, mycket mer, spännande läsning hur mat direkt påverkar måendet. Och hur man själv kan styra hur man mår genom maten. Inte bara mättnad genom mat utan även hur man undviker infektioner och inflammationer och mycket annat som kan drabba oss.

 3. Toppen bra bok
  Carina Johansson, 21 oktober 2015

  Bra bok att ha tillhands när man ska handla och laga mat på ett annat sätt ,renare. Kul att tänka och lära sig på nytt sätt, med andra råvaror.

 4. Bra bok med näring som perspektiv
  Frida Winberg , 21 augusti 2015

  En superbra bok för alla, alla som är redo att göra en förändring i kosten. Köttbullar och pasta må vara snabblagat men hur mår man egentligen efter den snabba näringsfattiga måltiden? Boken beskriver enkel mat, inga långa konstiga innehållsförteckningar behövs för att göra kroppen pigg och alert. Tips för den som fastnat i Enkelhetens vardag, till de som vill gå ned i vikt och behålla sin kosthållning livet ut. För mig som är biologi samt träningsintresserad var denna boken en bra ögonöppnar... Läs hela recensionen

 5. En inspirerande bok att läsa och njuta av
  Anders Lindh, 11 maj 2015

  jag uppskattade boken mycket framförallt för att den är inspirerande och att den förklarar på ett lättförståeligt sätt varför och hur maten påverkar oss. inspirerande att läsa om hur mycket vi själva kan påverka vår hälsa genom vad vi stoppar i oss. den innehåller information och råd men inga pekpinnar, vilket är bra. även recept på goda, vackra och nyttiga maträtter.

 6. Mycket bra, enkel, välformulerad
  malin gjertz, 10 februari 2015

  Ger mig en mycket bra insikt i hur man kan äta mer hälsosamt, utan diverse tillsats ämnen.
  Jag skulle rekomendera denna bok till alla som är intresserade av näringslära!

 7. Intressant och inspirerande hälsobok
  Sara, 22 januari 2015

  En intressant och inspirerande bok som får en att tänka över sina matvanor. Vill man ha en hälsobok och är intresserad av nyttig och ekologisk mat utan tillsatser ger den här nya perspektiv. Finns även en del recept, dock hade jag önskat några fler. Därför fyra och inte fem stjärnor.

 8. Ser bra ut!
  Jan Olof Ström, 21 januari 2015

  Tyvärr så har vi inte hunnit prova boken. Vi har bläddrat lite snabbt och den ser mycket bra ut.
  Vi ska snarast ta del av boken.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Kristina Andersson