Häng konsten lågt : en personlig resa mot att närma sig konsten och bygga en konstsamling på tusen kronor i månaden (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
169
Utgivningsdatum
2015-12-04
Upplaga
1
Förlag
Rheologica Publishing
Medarbetare
Czarnecki, Magdalena (form)
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
443 g
ISBN
9789187791208
Häng konsten lågt : en personlig resa mot att närma sig konsten och bygga en konstsamling på tusen kronor i månaden (häftad)

Häng konsten lågt : en personlig resa mot att närma sig konsten och bygga en konstsamling på tusen kronor i månaden

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-12-04
227
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
BAKSIDESTEXT:
Tänker du ibland att det skulle vara roligt att ha mer konst hemma? Har du stått inför ett konstverk och känt ha-begär? Funderat över var man kan hitta konst i olika prisklasser? Kanske köpt ett verk och fått blodad tand, vill leta vidare, skaffa mer kunskap, ta det till nästa nivå? Då är det här din bok.

Många känner en osäkerhet kring var man ska leta efter konst och vad man bör tycka om. Tänker att konstvärlden mest är för dem med obegränsat med pengar eller konstutbildning. Det är inte sant. Häng konsten lågt hjälper dig att träna dina konstögon, ta reda på vad du tycker om och får dig att våga lite på din egen smak. Häng konsten lågt förklarar vad det innebär att köpa konst på galleri, auktion, digitalt och direkt av konstnären, och beskriver hur man kan gå tillväga för att hitta bra konst för en begränsad budget. I boken möter du konstnärer, gallerister, samlare och andra konstexperter som ger sina personliga råd och tips. Via forskningsresultat får du en inblick i hur konsten kan påverka oss som individer. Du får även följa med författaren Karolina Modig på en personlig resa där hon bygger en konstsamling för 50 000 kronor.

"I always hang my pictures quite low in order to make you approach the pictures with your stomach rather than with your eyes." (Annika von Hausswolff)

INFO OM FÖRFATTAREN:
Karolina Modig är journalist, författare och redaktör med fokus på kultur och samhällsutveckling, med särskilt intresse för hur konst och kultur påverkar människors tankar och det samhälle vi lever i. Hon är grundare av kultursajten Below Beneath, vars syfte är att göra konst och kulturkritik tillgänglig för en större allmänhet. Karolina är utbildad journalist (JMK, JMG och Poppius), har läst konst på KV Konstskola i Göteborg och deltagit i utställningar med sin egen konst. Häng konsten lågt är Karolinas andra bok. Första boken, Värdet av konst, kom ut i september 2013.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Häng konsten lågt : en personlig resa mot att närma sig konsten och bygga en konstsamling på tusen kronor i månaden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Personliga konstköpserfarenheter
  Konstintresserad, 5 mars 2017

  Denna boks styrka ligger i att det som den vill förmedla exemplifieras av författarinnans personliga erfarenheter, men en verkligt slapp språkbehandling, dålig korrekturläsning, enerverande typografi (man tröttnar väldigt fort på rubriker där raka versaler och kursiva gemener blandas och undrar varför det skall vara nödvändigt att på åtskilliga ställen använda citat ur boken - med angivande av författarinnans namn! - som ett slags illustrationer) och det faktum att boken ställvis ger intryck ... Läs hela recensionen

 2. Inspirerande!
  En nöjd läsare, 25 december 2015

  En riktigt trevlig och inspirerande bok som ger massor med god kunskap och tips
  om hur man kan betrakta och välja konst. Dessutom personligt skriven.

 3. Strålande läsning!
  Tomas Nanne-Sandberg, 19 december 2015

  Jag skulle verkligen vilja rekomendera boken " Häng konsten lågt" både till dig som redan har ett konst intresse och för dig som vill få en ingång i hur du kan närma dig konst och ett eventuellt köp.
  Författaren delar med sig av sina erfarenheter på ett tydligt och avsänt vis om hennes väg in i sin debut att bygga upp en samling.
  Jag tycker boken är en riktig pärla som avdramatiserar att konsumera konst och ta sig in i galleriernas och auktionshusens värld och även stimulerar att på e... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Karolina Modig