Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2015-05-07
Förlag
Ariton Förlag
SAB
Hc
ISBN
9789187813160

Glashjärta

(3 röster)  |   Läs 3 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2015-05-07
274
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vid sju års ålder förändras Ninas liv för alltid då hon hamnar innanför en ytterdörr i en hall genomsyrad av ångest och djävulskt maktmissbruk, utan någon som fångar upp henne på andra sidan. Hjälplös och övergiven i den allra mörkaste av världar tar hopplösheten vid. Hennes liv blir en charad, ett låtsasliv, tills hon inte längre förmår låtsas längre och smärtan blir hennes trogne följeslagare. Till slut måste hon bestämma sig för om hon vill fortsätta leva eller om den enda utvägen är att dö. Hon kämpar en hård och ojämn kamp mellan de båda alternativen. Finns det ett liv bortom smärtan och hur ska hon i så fall finna det?

Glashjärta är en berättelse om vanmakt och livets allra mörkaste sida, men också om kärlek, styrka och hopp.Anneli Stålberg är född 1962. Hon växte upp i Karlskrona, flyttade sedan till Uppsala och därefter vidare till Helsingborg. Hon har tillbringat många härliga somrar på västkusten i Fiskebäckskil både i segelbåt och på land. Anneli är gift och har fyra barn. Allt eftersom barnen blir äldre får hon mer tid att skriva vilket hon gör passionerat.

Anneli hittade sin stora passion för skrivandet 2009, då hon tillbringade ett år på Mallorca. Livet där gav andrum och inspiration. Den inspirationen hittar hon numera i sin vardag, i sina rädslor, i naturens storslagenhet men framför allt i musiken. Hennes novell "Hjärtsträngar" finns med i antologin #Älskanoveller - 26 nyanser av Sverige.

Glashjärta är hennes debutroman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Glashjärta
 2. +
 3. Glashjärta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Glashjärta av Anna Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 517 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Glashjärta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Glashjärta av Anneli Stålberg
  Simba, 30 juli 2015

  En bok som är svårt att lägga ifrån sig. Den är skriven som om författaren skrivit sin egen biografi, eller berättar någon annans historia. Väldigt välskriven och väldigt gripande. Man blir väldigt delaktig i huvudpersonens självdestruktiva känslor. Väntar med spänning på nästa bok.

 2. Gripande och lättläst
  Pyrola Norrby, 29 juli 2015

  En oerhört gripande bok, svårt att lägga i från sig innan man är klar, då man vill veta hur det går för det utsatta barnet. Den är skriven på ett målande, lättläst språk, bra flyt. En bok jag verkligen kan rekommendera för alla, ger en hel del tankar för alla som arbetar med barn...

 3. Glashjärta av Anneli Stålberg

  Den starkaste bok som jag någonsin läst!
  Författaren har förmågan att gestalta känslor så att de går genom märg och ben. Hennes smärta blir min och jag delar hennes glädje.
  Glashjärta är en bok att ta till sitt hjärta, den är ett bevis på det skrivna ordets överlägsna styrka när det gäller att att beröra och röra om.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Anneli Stålberg