Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2016-04-25
Förlag
Ariton Förlag
Dimensioner
215 x 140 x 15 mm
Vikt
331 g
SAB
Oabkbb
ISBN
9789187813290
Vingar av stål : Kristoffer, drogerna, missbruket : en sann historia (kartonnage)

Vingar av stål : Kristoffer, drogerna, missbruket : en sann historia

(6 röster)  |  Läs 6 recensioner
Kartonnage, Svenska, 2016-04-25
239
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Med denna bok vill jag visa hur snett det kan gå för en alldeles vanlig pojke i en alldeles vanlig familj. Hur det är att leva så nära en missbrukare under så många år och hur villkorslöst drogerna och drogdöden slår mot alla. Jag vill berätta om den väg min son Kristoffer valde och hur samhället agerat för att svara på våra rop på hjälp.
Kanske kommer du som läsare känna igen den maktlöshet jag beskriver och förhoppningsvis hitta frön till hjälp och insikt.
Jag vill väcka debatt. Jag vill att det ska hända någonting kring synen på våra missbrukare ch att vi som medmänniskor har ett ansvar att hjälpa dem och inte bara se dem som paria och avträde. En missbrukare är en sjuk människa som behöver hjälp, en narkoman likaväl som en alkolist. Det är inte okej att vända dem ryggen.
Ingen vill eller ska behöva uppleva det Kristoffer och vi som familj upplevt!

Tina Rydberg har jobbat i skolans värld nästan hela sitt liv. I början som vikarie, sedan som utbildad lärare i svenska och engelska och senare i livet som rektor både i Sverige och i Madrid. Hon är född i Lund, uppvuxen i Linköping och bor numera i sitt paradis på jorden - Mölle.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vingar av stål : Kristoffer, drogerna, missbruket : en sann historia
 2. +
 3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Vingar av stål : Kristoffer, drogerna, missbruket : en sann historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vingar av stål!!
  Anette Lillemor Amareh, 6 september 2017

  Läs boken!
  Den var mycket läsvärd som föräldrar att kunna läsa och förstå andra föräldrar som är i samma situation. Hur svårt det är att hanka sig fram till alla vårdinrättningar och kunna få rätt hjälp.

  Att även missbrukare som genom sitt tidigare missbruk har rätt till bra hjälp och stöd inom samhället.
  Det är ett livslångt jobb för oss föräldrar att kunna hjälpa och stötta sin anhörig, vän etc......

  När ska synen på detta förändras??

  Boken är så bra och... Läs hela recensionen

 2. Högaktuellt i nutid
  Jaana Peterson, 27 augusti 2016

  Det här är en bok som behöver läsas av alla. Den kan komma att beröra dej personligen när du minst anar det. Att hamna i en situation som Tina beskriver i sin bok kan hända vem som helst. Det är inget som man tror, anar eller önskar ska drabba en själv men sorgligt nog kan det nästa gång vara någon du känner.
  I takt med att det sveper en liberaliseringsvåg av cannabis över världen så ökar användandet av alla möjliga droger. Uppfinningsrikedomen är gränslös vad gäller att ändra på substans... Läs hela recensionen

 3. Oerhört starkt och gripande om missbruk

  Är helt däckad efter att ha läst igenom Tina Rydbergs bok Vingar av stål.
  Kvar dröjer sig en stor känsla av ödmjukhet och respekt vid tanken på att "vad som helst kan hända i vilken familj som helst".
  Sen blir jag oerhört berörd av hur Tina, mamman, kämpar, och tagen av den maktlöshet hon känner. "Jag är ju bara mamma".... I mitt arbete som skolkurator under 35 år, har jag mött många föräldrar i hennes situation, men Tina har satt ord på vanmakten på ett unikt sätt och det kan vara ... Läs hela recensionen

 4. Gripande berättelse som ger ett nytt perspektiv
  Fanny S, 12 maj 2016

  Sträckläste denna bok och blev väldigt tagen.Tina ger oss ett perspektiv som fattas i debatten kring missbruk och missbrukarvården, nämligen familjens. Alla borde läsa den här boken för att förstå att alla kan drabbas av ett missbruk. Jag hoppas att denna bok kan väcka debatt om hur missbruksvården i Sverige är utformad.

 5. Angeläget, smärtsamt och kärleksfullt
  Johan, 7 maj 2016

  Omtumlande och stark läsupplevelse - minst sagt. Modig, utlämnande och kärleksfull. Och med rätta kritisk mot samhällets syn på narkomaner och missbrukare...

  Boken är också en viktig påminnelse om att det kan drabba vem som helst.

 6. Insiktsfullt och starkt gripande om missbruk
  Tina Nygård, 4 maj 2016

  Det är en modigt utlämnande, personlig, vacker, men också osminkad berättelse om ett mycket gripande familjeöde. Jag rördes till tårar flera gånger och beundrar författarens, Tinas, styrka i kampen mot hennes sons destruktiva missbruk. Boken har gett mig nya insikter, dels om att missbruk inte bara drabbar socialt utsatta ungdomar, men också om vilka ofattbara brister det finns i svensk missbruksvård. Jag hoppas innerligt att ansvariga ges tillfälle att läsa boken och att den kan bli avstamp ... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Tina Rydberg

 • Vi begravde våra barn

  Elisabet Greek, Mari Rickardsson, Tina Rydberg

  #stoppabegravningarna I boken Vi begravde våra barn berättar 33 mammor om kampen mot missbruk av droger och läkemedel. Allt som står i boken har hänt. Våra barn dog av missbruk av läkemedel eller droger. Någon gång, av någon orsak eller ingen synl...

 • Vingar av stål

  Tina Rydberg

  'Den här boken är skriven till dig som lever nära en missbrukare och som famlar efter att försöka förstå. Den är också avsedd för dig som har ett växande barn eller ungdom nära dig och som vill veta hur droger påverkar och lära dig se de första te...