Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
162
Utgivningsdatum
2017-04-22
Förlag
Ariton Förlag
Dimensioner
215 x 142 x 13 mm
Vikt
285 g
SAB
Hc
ISBN
9789187813306

Mistelbarn

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2017-04-22
206
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Erikes mamma Molly flyttar till ett demensboende och börjar plötsligt minnas saker hon aldrig tidigare pratat om; minnen från den familj hon separerades ifrån när den nazistiska ockupationsmakten brände och skövlade i Nordnorge.
När Erike överlever en dramatisk ambulansfärd då hon är övertygad om att dö - bestämmer hon sig för att själv göra en 630 mil lång resa i Mollys fotspår, upp till nordligaste Norge för att ta reda på vad som egentligen hände när Molly adopterades bort.
Under resan börjar Erike ana att hennes egna trassliga relationer kan ha sin grund i upptrampade mönster som ärvts från generation till generation. Genom att följa spåren av mistlar får hon ledtrådar till hur hon ska kunna bryta med det destruktiva och äntligen börja leva.

* * *

Cecilie Östby är född 1970 och bor i Stockholm. Hon är verksam som journalist och textmakare. Författardebuten gjorde hon redan som 9-åring när hon fick en novell publicerad i ett veckomagasin. Sen krävdes ett nyårslöfte för att ta det skönlitterära skrivandet på allvar. Första bidraget i en novellantologi blev Kvinnan och eken 2014. Sedan dess är hon en van novellist och har bland annat medverkat i De sju dödssynderna, Över en höstfika och Över en vårfika - alla utgivna på Ariton Förlag. Mistelbarn är hennes debutroman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mistelbarn
  2. +
  3. Över en vårfika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Över en vårfika av Cecilie Östby, Mirjam Lindahl, Carina Aynsley, Pernilla Persson, Cecilia Hultberg (kartonnage).

Köp båda 2 för 392 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mistelbarn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En vacker roman om sanningen
    Sara Bergendahl, 19 mars 2019

    Cecilie Östby skriver vackert och nära om en kvinnas, Erike, sökande efter sanningen. De människor Erike möter längs vägen är ofta trasiga, men av Cecilie kärleksfullt gestaltade. Berättelsen lämnar spår inom mig, och som med all bra litteratur gör den att jag får syn på något nytt hos mig själv.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Cecilie Östby