Retorik och lärande (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Studia Rhetorica Lundensia (del 1)
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2015-12-01
Förlag
Media-Tryck
Medarbetare
Qvarnström, Sofi (red.)
Dimensioner
225 x 160 x 25 mm
Vikt
503 g
ISBN
9789187833625
Retorik och lärande (häftad)

Retorik och lärande

(1 röst)
Häftad Svenska, 2015-12-01
339
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Retorik och lärande - hur hänger det ihop? Enligt legenden om Korax och Tisias uppstod retorikämnet ur en önskan att lära sig tala och skriva konstruktivt, eller i alla fall effektivt. Men retorik och lärande kan också uppfattas i vidare mening, innefattande den humanistiska forskningens intresse för människan som samhällsvarelse, i ständig kritisk dialog med sig själv och andra. I boken Retorik och lärande. Kunskap - Bildning - Ansvar ger den retorikskandinaviska forskningsfronten sin syn på frågan, och visar vad som händer inom området just nu. Är retorikutbildning en utbildning till demokratiskt medborgarskap? Hur kan skolan utveckla elevernas tal- och argumentationsförmåga? Vilken roll spelar imitatio för vår förståelse av texter - och för det egna skapandet? Hur kan retoriken hjälpa oss att kritiskt granska samhällsdebatten och få syn på dess underliggande normer och maktstrukturer? I femton bidrag diskuteras detta och mycket mer under de tre rubrikerna kunskap, bildning och ansvar.

Retorik och lärande samlar bidrag från den Nordiska konferensen för retorikforskning (NKRF) i Lund hösten 2014. Boken vänder sig till alla med intresse för språk, kommunikation och lärande i bred bemärkelse.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Retorik och lärande
  2. +
  3. Progmnasmata:  Afthonios' retoriska övningar översatta och kommenterade av Anders Eriksson

De som köpt den här boken har ofta också köpt Progmnasmata: Afthonios' retoriska övningar öv... av Anders Eriksson (pocket).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »