Syns inte men finns ändå... : Ett seminarium om förvaltningspolitik (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Förvaltningsakademin (del 2)
Antal sidor
63
Utgivningsdatum
2014-09-23
Upplaga
1
Förlag
Södertörns högskola
Dimensioner
210 x 135 x 5 mm
Vikt
105 g
ISBN
9789187843044
Syns inte men finns ändå... : Ett seminarium om förvaltningspolitik (häftad)

Syns inte men finns ändå... : Ett seminarium om förvaltningspolitik

Häftad Svenska, 2014-09-23
119
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Ska skolan och sjukvården förstatligas? Hur utses och avskedas myndighetschefer? Vad är egentligen New Public Management? Frågor om hur offentliga åtaganden organiseras och styrs står i centrum för samhällsdebatten. Men varför gör förvaltningspolitiken så lite väsen av sig?

Så stod det i inbjudan till seminariet "Syns inte men finns ändå..." som arrangerades av Förvaltningsakademin vid Södertörns högskola den 7 februari 2014.

Vid seminariet deltog några personer som vid olika tidpunkter och på olika sätt varit delaktiga i svensk förvaltningspolitik. Paneldeltagarna diskuterade hur de uppfattade den förvaltningspolitiska utvecklingen, hur de själva har påverkat utvecklingen och vad som bör göras i framtiden. Även om det fanns skillnader var panelen rörande överens om att förvaltningspolitik är viktigt och borde spela en större roll i den politiska diskussionen.

I denna skrift publiceras en utskrift av seminariet tillsammans med en inledande artikel av Anders Ivarsson Westerberg och Göran Sundström där de placerar förvaltningspolitik i ett vetenskapligt sammanhang.

Förvaltningsakademin är en mångvetenskaplig centrumbildning vid Södertörns högskola som bedriver uppdragsutbildning och forskar om statsförvaltning samt verkar för kvalificerade möten mellan forskning och praktik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Syns inte men finns ändå... : Ett seminarium om förvaltningspolitik
  2. +
  3. En modern myndighet : Trafikverket som ett förvaltningspolitiskt mikrokosmos

De som köpt den här boken har ofta också köpt En modern myndighet : Trafikverket som ett förv... av Bengt Jacobsson, Göran Sundström (häftad).

Köp båda 2 för 404 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna