Kattmänniska (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
186
Utgivningsdatum
2014-12-04
Upplaga
1
Förlag
Epok förlag
Dimensioner
180 x 125 x 10 mm
Vikt
209 g
SAB
Hc
ISBN
9789187844256

Kattmänniska

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2014-12-04

Slutsåld

Åtta noveller om vikten av att bryta sig fri och om följderna av att inte göra det.

I "Kattmänniska" möter vi en kvinna vars bror är i vägen, Liv som väntar på tåget, Vilma som ska göra ett kort stopp utefter vägen bara. En kvinna märker hur hon långsamt blir galen. En annan är hungrig, en tredje känner sig oälskad.

Gemensamt för novellerna är en längtan efter att komma loss. Bli fri från rädslan, från dåliga relationer och betungande förväntningar. Hitta friheten på den andra sidan. Tyvärr går det inte alltid som vi vill.

I denna tematiska novellsamling får läsaren ta del av funderingar kring att skaffa barn, depression, ilska, ensamhet, utsatthet. Trots de stundtals mörka ämnena finns det en hoppfullhet i boken. Det är upp till läsaren att tolka vad verklig frihet är.

Författaren strävar efter att göra det personliga allmängiltigt genom ett fokus på mörkret som finns inom oss snarare än på det som lurar utanför. Hon vill hitta gemensamma beröringspunkter som kan skapa nya insikter hos de som läser. Ta ett steg bort från den traditionella skräcken.

Susanne Samuelsson debuterar i full längd med "Kattmänniska". Hon har sedan 2010 medverkat i flera antologier samt vunnit två novelltävlingar. Susanne skriver en egensinnig och effektfull prosa med intressanta infallsvinklar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Susanne Samuelsson

  • Mörkerseende : en skräckantologi

    Frida Arwen Rosesund, Elisabeth Jonsson, Patrik Centerwall, Lars Östling, Susanne Samuelsson

    11 skräcknoveller med temat "hemsökta hus" som utgångspunkt, med gengångare, demoner och andra fasor. Medverkande: Frida Arwen Rosesund, Elisabeth Jonsson, Patrik Centerwall, Lars Östling, Susanne Samuelsson, Stewe Sundin, Finn Cederberg...