Själssjuke Som Medmänniska (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
1992-10-01
Förlag
Dualis Förlag
Originalspråk
Tyska
Dimensioner
211 x 141 x 12 mm
Vikt
280 g
SAB
Vlbd
ISBN
9789187852091
Själssjuke Som Medmänniska (inbunden)

Själssjuke Som Medmänniska

Inbunden Svenska, 1992-10-01
119
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
I den här boken fördjupar Professor Be- nedetti sin analys av den schizofrene som psykoterapeutisk partner och hävdar att rent biologisk behandling utan samtal i grund och botten är ett slags repression. Patientens inre psy- kiska djup förkvävs om vi överlåter hela ansvaret till den somatiska terapin, som om vi hade att göra enbart med hjärnor och inte med människor.

Benedetti visar att medmänskliga inte- grationsprocesser genom symboler, ömsesidig identifikation, skapande fan- tasi, långvarig medmänsklig omsorg samt terapeutisk gemenskap, sakta men säkert utövar ett läkande inflytande även på de mest svårbegripliga schizo- frena upplevelser. Han ifrågasätter vår rätt att dra oss undan från den ut- maning och den oro som psykosen innebär eller från det lidande den åsamkar en del av våra medmänniskor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Själssjuke Som Medmänniska
  2. +
  3. Farliga Kärleken : om Psykoterapi Vid Psykoser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Farliga Kärleken : om Psykoterapi Vid Psykoser av Gaetano Benedetti (häftad).

Köp båda 2 för 218 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gaetano Benedetti

  • Farliga Kärleken : om Psykoterapi Vid Psykoser

    Gaetano Benedetti

    Benedettis sätt att följa patienter på den terapeutiska resan genom ett ömsesidigt skapande arbete i bild erbjuder i boken en fascinerande upp- levelse. Steg för steg kan man följa denna kreativa arbetsmetod. Författaren skriver att vårt omedvetna...