Tokfursten (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
194
Utgivningsdatum
1996-06-01
Förlag
Dualis Förlag
Dimensioner
185 x 106 x 10 mm
Vikt
145 g
SAB
Hc.01,Vl
ISBN
9789187852237

Tokfursten

(8 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 1996-06-01
50
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Jag gör inte anspråk på att denna beskrivning av sju år på dårhus ska uppfattas och bedömas som en sann skildring. När man är helt galen så är man inte omdömesgill utan helt upp- slukad av sina föreställning om "den andra sidan". Utifrån denna förvrängda världsuppfattning är det dock en "sann skildring". Helt kort ska jag berätta för- historien till mitt schizofrena dilemma:

Förnekelsens upplevelse var total och den blev min modersmjölk - från den första till den sista droppen. Vid fyra års ålder försvann mamma. Det tog fyra- åringen som bekräftelse på sin dålig- het. Sedan vreds livslågan ner sakta, sakta. Korta ögonblick av overklighet följdes av allt längre besök i mellan- världen. Vid sexton års ålder kom det egentliga schizofrena sammanbrottet, som tack vare hårt arbete formats till ett uppvaknande till möjligheterna och skratten.

Jag har skrivit denna bok därför att jag vill öka förståelsen för en synbart gåt- full sjukdom. Jag vill visa att det är möjligt att gå ut ur mörkret och in i verkligheten. Det är min förhoppning att nyinsjuknade unga människor ska slippa mina omöjliga år och få en chans att återfå sin rättmätiga plats bland människorna. (Ur bokens förord)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tokfursten
  2. +
  3. Spaningsledaren i Rinkeby : Min kamp mot gängvåldet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spaningsledaren i Rinkeby : Min kamp mot gängvå... av Mats Lindström, Fredrik Sjöshult (inbunden).

Köp båda 2 för 259 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tokfursten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mitt i prick!
    BertilNo, 13 juli 2014

    En skildring mitt i prick! Och med distans och humor. Boken bör läsas av alla, som vill veta något om vård (förvaring) av psykiskt eller förment psykiskt sjuka i Sverige, även nu på 2000-talet.

Visa alla 1 recensioner