Förlust och Förbrytelse (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
1998-02-01
Förlag
Dualis Förlag
Originalspråk
Engelska
Dimensioner
210 x 150 x 30 mm
Vikt
450 g
SAB
Dofa
ISBN
9789187852268

Förlust och Förbrytelse

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 1998-02-01
130
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den engelske barnläkaren Donald W. Winnicott skrev och föreläste under hela sitt liv om berövandets bedrövelse och brottslighetens rötter. Hans livs- långa nyskapande arbete har fördjupat förståelsen för människans känslo- mässiga utveckling och mognad och vad som kan störa denna mognad.

I denna bok samlas föredrag och artiklar för olika yrkeskategorier med engagemang i barn och ungdomars livssvårigheter. Fokus är på det Winni- cott kallar antisocialt beteende. Ur många exempel på smärtsamma separationer och relationsförluster drar Dr Winnicott ändock optimistiska slutsatser - "där lidande finns kan vi hjälpa". Sentimentalitet har ingen plats i detta hjälparbete. Berövande kan leda till brott och brottslingen är en i Winni- cotts mening sjuk person, som under lidandets första tid genom sitt brott kan ropa på hjälp.

I det tidiga 2000-talet lever vi i Sverige också med barn som flytt från krig och barn som tvingats lämna sin familj i främmande land. Winnicotts tänkande om hur relationsförluster påverkar oss har skrämmande aktualitet men inne- fattar också hoppingivande möjligheter.

Socialarbetare, fritidsledare, jurister och politiker - alla med engagemang i barn och ungdom på glid - har mycket att hämta ur boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förlust och Förbrytelse
  2. +
  3. Det Är Hemifrån Man Startar : en Psykoanalytikers Essäer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det Är Hemifrån Man Startar : en Psykoanalytike... av Donald Woods Winnicott (inbunden).

Köp båda 2 för 271 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Förlust och Förbrytelse. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Några viktiga tankar att ha med sig in i arbetet med...
    Görgen Olsson, 13 juni 2013

    Några viktiga tankar att ha med sig in i arbetet med barn och ungdomar, men lite grand har tiden sprungit ifrån just denna av W:s böcker.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Donald Woods Winnicott