Den zebrarandiga pudelkärnan (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
202
Utgivningsdatum
1998-07-01
Upplaga
Ny utg.
Förlag
Dualis Förlag
Dimensioner
184 x 108 x 13 mm
Vikt
155 g
SAB
Vlbd
ISBN
9789187852312
Den zebrarandiga pudelkärnan (pocket)

Den zebrarandiga pudelkärnan

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 1998-07-01
49
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Sommaren 1983 deltog jag i en psy- kiatrikongress i Wien. Efter att ha lyssnat till många föreläsningar kände jag mig betryckt över hur litet intresse som ägnades åt de mänskliga livsvill- koren. Jag saknade tankegångar kring människans inväxande i världen och människan som samhällsvarelse vilkens liv får mening och innehåll i relation till medmänniskorna. Då be- stämde jag mig för att berätta om vad jag sett och upplevt i patientarbete på den manliga kliniken vid Säters sjukhus där jag sedan mer än tolv år tillbaka hade tillbringat en stor del av min verksamma tid tillsammans med patienter med diagnosen schizofreni.

Främst hoppas jag till läsaren kunna förmedla hur patienter har utvecklats och återvänt till livet inom den vårdform som kallas "Sätermodellen".

Samtidigt som jag berättar om mina erfarenheter skildrar min första terapi- patient Elgard Jonsson i boken Tok- fursten sina erfarenheter av mentalvård och om hur vårt möte gav en början till förändring, från vilken han kunde arbeta sig ut ur sitt isolerade och döda rike in i gemenskapens förnyelse. Bara den som år efter år upplevt livets försvin- nande och tillvarons stegvisa undergång kan ge en rättvisande skildring av mekanisering och sönderfall och om kampen tillbaka. Jag ser därför denna bok som ett komplement till Elgards självupplevda berättelse. (Ur bokens förord)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den zebrarandiga pudelkärnan
 2. +
 3. Tokfursten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tokfursten av Elgard Jonsson (pocket).

Köp båda 2 för 98 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den zebrarandiga pudelkärnan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Kvällslektyr för att drömmar skall bli verkliga
  Tony Ryfalk, 14 april 2018

  Detta är en utmärkt skildring av hur den internationellt kända Philos. Dr., leg. psykoterapeut Barbro Sandin arbetade med unga, schizofrena patienter på Säters sjukhus under 12 års tid. Mycket detaljerat, insiktsfullt och lättfattligt berättar hon om sina tankar och erfarenheter i olika frågor om människans mentala utveckling och livsbetingelser. Det som emellertid väcker mitt största intresse är de olika fallbeskrivningarna, eftersom jag själv gick i terapi och handledning hos Barbro under d... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Barbro Sandin

 • Galenskap Som Risk Och Möjlighet

  Lisbet Palmgren, Barbro Sandin

  Boken vill ge en bild av hur en psykos ter sig inifrån med hjälp av gränsöver- skridanden skildrade i litteraturen. Det är inte sällsynt att personer, som varit på gränsen till galenskap eller som varit mitt inne i den och som gått ut på andra sid...