Galenskapens gåta : psykologiska, sociala och biologiska modeller för schiz (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
455
Utgivningsdatum
2005-09-01
Förlag
Dualis Förlag
Översättare
Ingrid Raattamaa
Medarbetare
Mosher, Loren R. (red.)
Dimensioner
234 x 165 x 27 mm
Vikt
620 g
SAB
Vlaa
ISBN
9789187852435

Galenskapens gåta : psykologiska, sociala och biologiska modeller för schiz

psykologiska, sociala och biologiska modeller för schizofreni; Models of madness - psychological, social and biological approaches to schizophrenia

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2005-09-01
206
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vi har inte fått in någon beskrivning av boken från förlaget. Kolla gärna upp förlagets (Dualis Förlag) hemsida, där det kan finnas mer information.

Passar bra ihop

  1. Galenskapens gåta : psykologiska, sociala och biologiska modeller för schiz
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 305 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av John Read

Övrig information

De flesta lekmän, många professionella och de flesta som kallas schizofrena inser att psykiska problem har sitt ursprung i livserfarenheter. Bara en mäktig yrkesgren, den biologiskt inriktade psykiatrin, insisterar på att överbetona biologi och genetik. Den har en makt som hör ihop med stödet från läkemedelsindustrin.

Utöver att Galenskapens Gåta ger alternativ och övertygande bevis som stöder dessa alternativ går den igenom de historiska, ekonomiska och politiska förhållanden som givit denna förenklade biologiska ideologi en så skadlig dominans. Vi gör det för att inte svikta i den kamp som väntar alla, som vill föra psykosvården in på en humanare och mer effektiv väg. För att övervinna hindren krävs att alla deltar personal i den psykiska hälsovården (inklusive psykiatrer), de som brukar kallas schizofrena, deras närstående, forskare, sjukvårdsadministratörer och politiker. För vår del har vi sammanställt de forskningsresultat som kan användas i denna kamp, för dem vars sinne är öppet för den ganska enkla tanken att förtvivlan oftast orsakats av andra människor, och att det är människor som kan avhjälpa den bäst och inte kemikalier.

Vårt bidrag består delvis av en uppdatering av bevis, delvis av ett återuppväckande av glömda eller tabubelagda resultat, och delvis av en introduktion av nyare synsätt, tex att förstå den roll barndomstrauman spelar. Det är också en rak, frimodig uppfordran till medvetenhet. Alla berörda borde göra något, efter sina möjligheter, för att få slut på denna galenskap. (Ur inledningskapitlet)