På Tok! : vi behandlar fel människor;vårt problem är de normala (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
201
Utgivningsdatum
2010-07-22
Upplaga
1
Förlag
Dualis förlags
Översättare
Jim Jakobsson
Originaltitel
Irre! Wir behandeln die Falschen:Unser Problem sind die Norm
Dimensioner
210 x 141 x 20 mm
Vikt
382 g
SAB
Vl
ISBN
9789187852534
På Tok! : vi behandlar fel människor;vårt problem är de normala (inbunden)

På Tok! : vi behandlar fel människor;vårt problem är de normala

Inbunden Svenska, 2010-07-22
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
När man som psykiater och psykoterapeut sitter och tittar på kvällsnyheterna blir man som regel irriterad. Här är det fråga om krigshetsare, terrorister, mördare, ekobrottslingar, iskalla revisorstyper och skamlösa ego-ister och ingen behandlar dem. Ja, de betraktas t.o.m. som fullt normala. Kommer jag sedan att tänka på de människor jag haft att göra med under dagen, tunnhudade alkoholister, ytterst sensibla schizofrena, skakande deprimerade personer och medryckande maniker, rörande demenssjuka, så smyger sig ibland en otäck misstanke på mig: Vi behandlar fel personer! Vårt problem är inte de tokiga, vårt problem är de normala!

På grund av sin alltför tjocka hud eller sitt enformigt friktionsfria liv får de normala aldrig chansen att nå fram till gränser som ställer dem inför verkliga utma-ningar. Normalitet kan innebära ett tragiskt öde. Inte undra på att de normala därför hämnas på varandra, an-stiftar krig, ägnar sig åt plundring, mord och bedräge-rier, för att få lite spänning i sitt annars så enahanda liv.

De onormala lever nu i så otroligt professionellt ledda inrättningar att den normale medborgaren får intrycket att det behövs åtminstone en universitetsutbildning för att fråga en schizofren person om vägen till stationen. En del fackfolk har skapat ett professionellt getto, som får de psykiskt sjuka att te sig lika främmande för nor-malmedborgaren som om de kom från ett annat solsystem.

En sak är alltså säker: när ni har läst den här boken kan ni definitivt tala med vilken tokig person som helst, i värsta fall er själv. (ur förordet)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. På Tok! : vi behandlar fel människor;vårt problem är de normala
  2. +
  3. Om och om och om igen : att behandla tvångsproblem med KBT

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om och om och om igen : att behandla tvångsprob... av Sandra Bates, Anna Grönberg (inbunden).

Köp båda 2 för 728 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om På Tok! : vi behandlar fel människor;vårt...