Bladmossor: Vitmossor - knappnålsmossor: Bryophyta: Sphagnum-Tetrodontium (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Nationalnyckeln till Sveriges flora och fauna
Antal sidor
414
Utgivningsdatum
2019-12-16
Upplaga
1
Förlag
ArtDatabanken SLU
Medarbetare
Reisborg, Christopher (foto)
SAB
Ufhba.07-b,Ue.07-c
ISBN
9789187853524
Bladmossor: Vitmossor - knappnålsmossor: Bryophyta: Sphagnum-Tetrodontium (inbunden)

Bladmossor: Vitmossor - knappnålsmossor: Bryophyta: Sphagnum-Tetrodontium

Inbunden Svenska, 2019-12-16
599
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En särpräglad livsform med rik mångfald i Sverige

I svenska skogar och myrmarker kan man inte undgå att lägga märke till vår rika mångfald av mossor. Här kan vi för en gångs skull tävla med tropikerna i artrikedom och det är förstås därför som intresset för mossor är så stort just här. Av jordens cirka 20 000 kända arter av mossor finns ungefär 1 000 i Sverige.

Mossor är en del av vår fotosyntetiserande, gröna växtvärld. En särpräglad livsform, som på flera sätt skiljer sig från till exempel blomväxter och ormbunkar. De saknar bland annat rötter, och kan ta upp fukt och näring via hela skottet. Mossorna trivs mycket bra på våra breddgrader och utgör en stor del av mångfalden i tempererade och arktiska klimat. Eftersom mossorna funnits under lång tid på jorden har de hunnit sprida sig över hela klotet, från Antarktis över tropikerna till Arktis.

Fyra volymer om bladmossor

Den här boken är en av fyra volymer om Sveriges totalt cirka 800 arter i gruppen bladmossor. Det är också den bok som fungerar som bas för alla. Här finns en förteckning med sidhänvisningar och en övergripande bestämningsnyckel till de släkten som behandlas i de övriga tre volymerna. I en längre introduktion finns tydliga beskrivningar av mossans olika delar och hur man genom att studera dem kan lära sig skilja mellan olika arter. Läsaren får praktiska råd om hur man samlar in mossor och artbestämmer dem. Boken vänder sig både till den som redan känner till mycket om mossor och till den nyfikna nybörjaren.

Arter i denna volym

Vitmossor och björnmossor är välkända för de flesta som promenerar i skogar och myrmarker. I boken presenteras också de mindre kända fyrtandsmossorna och de nästan svarta sotmossorna.

Nationalnyckeln till Sveriges flora och fauna

I Nationalnyckeln till Sveriges flora och fauna presenteras svenska djur, växter och svampar. Nationalnyckeln är ett pedagogiskt praktverk av mycket hög kvalitet, både till innehåll och utförande. Böckerna är systematiskt uppbyggda, rikt illustrerade och innehåller utförliga artbeskrivningar, utbredningskartor och nycklar för artbestämning. Bokverket är en rik källa till kunskap, oavsett läsarens nivå av förkunskaper, och kan bidra till ett ökat intresse och engagemang för biologisk mångfald och vår svenska natur. Läs mer på www.nationalnyckeln.se.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bladmossor: Vitmossor - knappnålsmossor: Bryophyta: Sphagnum-Tetrodontium
  2. +
  3. Bladmossor : skirmossor - baronmossor. Bryophyta : hookeria - anomodon

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bladmossor : skirmossor - baronmossor. Bryophyt... av Lars Hedenäs, Tomas Hallingbäck (inbunden).

Köp båda 2 för 1668 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Bladmossor: Vitmossor - knappnålsmossor: ...