Greta börjar skolan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2019-03-23
Upplaga
1
Förlag
Lumenos Förlag
Illustratör/Fotograf
Anna Avellan
Dimensioner
240 x 180 x 15 mm
Vikt
290 g
SAB
Hcf
ISBN
9789187855450
Greta börjar skolan (inbunden)

Greta börjar skolan

Inbunden Svenska, 2019-03-23
169
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det är en spännande dag för Greta idag. Hon ska äntligen börja i skolan! Hennes storasyster Anna tycker också det ska bli spännande, men lite nervöst också, för hur ska det gå när kompisarna upptäcker att Greta är lite annorlunda? Greta har nämligen något som heter Downs syndrom. I den här boken får du lära dig lite mer om vad det innebär - och även prova en del av de tecken som Greta och Anna använder för att prata med varandra.

En ovärderlig bok att använda till hjälp att berätta om vad Downs syndrom innebär, både för föräldrar, syskon och skolpersonal, samt det vetgiriga barnet. Det är också en fin berättelse om att börja skolan.

I den här varma boken möter vi Greta, som har Downs syndrom, och hennes syster Anna. Greta ska börja i en vanlig skola och Anna är lite nervös för att barnen på skolan inte ska förstå hur fin Greta är, utan bara se att hon är annorlunda. Det här är en viktig bok som ger enkel faktainformation om vad det innebär att ha Downs syndrom och förklarar på ett lättfattligt och fint sätt. Eller som Anna själv säger i boken: "Vi kan det vi kan, men vi är de vi är!" Med i boken finns också ett antal exempel på illustrerat teckenspråk som är spännande för läsaren och visar på hur Anna och Greta pratar med varandra. Sist i boken finns också hela sången Bä bä vita lamm på teckenspråk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Greta börjar skolan
  2. +
  3. Regnbågsloppet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Regnbågsloppet av Zanna Davidson (inbunden).

Köp båda 2 för 247 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Greta börjar skolan