Mannen som sköt Lucky Luke (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ett extraordinärt Lucky Luke-äventyr
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2016-04-06
Förlag
Cobolt Förlag
Översättare
Stefan Carlsson
Originaltitel
L'homme qui tua Lucky Luke
Medarbetare
Sparring, Peter (red.) / Engstrand, Elisabeth (form)
Illustratör/Fotograf
Matthieu Bonhomme
Dimensioner
310 x 235 x 15 mm
Vikt
628 g
SAB
Hci
ISBN
9789187861260
Mannen som sköt Lucky Luke (inbunden)

Mannen som sköt Lucky Luke

(13 röster)
Inbunden Svenska, 2016-04-06

Slutsåld

Lucky Luke söker skydd från stormen i den lilla guldgrävarstaden Froggy Town. Allt han önskar sig innan han rider vidare är en bit mat, en säng för natten samt att fylla på sitt tobaksförråd. Men snart blir Lucky indragen i ett drama kring en stulen kista med guld. På uppdrag av stadens affärsmän åtar han sig att tillsammans med revolvermannen Doc Wednesday försöka hitta både den mystiske indianen som rånade diligensen en vecka tidigare och det bortrövade guldet. Men starka krafter i Froggy Town är beredda att gå hur långt som helst för att hindra sanningen att komma i dager.

"Mannen som drar snabbare än sin egen skugga" firar 70-årsjubileum i år, vilket uppmärksammas bland annat med utgivningen av detta extraordinära Lucky Luke-äventyr, skapat av den franske tecknaren Matthieu Bonhomme som också står för manus. Resultatet har blivit en spännande omtolkning av en legend och ett hyllningsalbum som kommer att tilltala både nya och gamla fans.
Lucky Luke skapades av belgaren Morris (pseudonym för Maurice de Bevere, 1923?2001) och är en av alla tiders populäraste serier. Albumen finns översatta till 29 språk med en samlad upplaga på över 300 miljoner ex.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Matthieu Bonhomme