Marsupilami. Vit magi (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Marsupilamis äventyr (del 2)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
46
Utgivningsdatum
2016-08-15
Upplaga
1
Förlag
Cobolt Förlag
Översättare
Per A J Andersson
Originaltitel
Magie Blanche
Medarbetare
Sparring, Peter (red.)
Illustratör/Fotograf
Batem
Dimensioner
295 x 224 x 9 mm
Vikt
472 g
SAB
uHci
ISBN
9789187861314
Marsupilami. Vit magi (inbunden)

Marsupilami. Vit magi

av Colman
(13 röster)
Inbunden Svenska, 2016-08-15
39
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Ett förtrollande äventyr!
Trollkarlen Jahekaputh försöker rädda sin karriär genom att sätta upp en magisk show, en spektakulär föreställning där marsupilamin ska vara den stora attraktionen. Fast ett litet problem återstår: först måste han fångas!
Väl framme i Palombias djungel börjar saker och ting omedelbart gå på tok.
Bland chahutasindianerna dyrkas marsupilamin som en gud, så först efter att Jahekaputh har besegrat byns medicinman i en trolldomstävling, är krigarna villiga att hjälpa honom tillfångata den unika varelse de kallar guden Marsupilcoatl . Jakten på världens mest fantastiska djur kan börja!

Marsupilamier (vetenskapligt namn: Marsupilamus Fantasii) är äggläggande däggdjur (släkt med kloakdjuren), utrustade med navel (mer om den en annan gång), som är lätta att känna igen på sin extremt långa och muskulösa svans. Marsupilamiernas primära habitat är uppe i regnskogens höga träd, men de är också amfibier, dvs vattendjur. Den varierade dieten utgörs därför av fisk, då i första hand pirajor, frukt och insekter. Bland zoologer i marsupilamiernas hemland Palombia, går arten under smeknamnet »Gåtan som klänger bland träden«.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Colman

  • Marsupilami. Biba

    Colman

    Marsupilami är tillbaka i ett nytt album! Den palombianska regnskogen är full av faror för både människor och djur. Lilla Biba, en svart marsupilamiunge med gula fläckar, har gått vilse i djungeln. Nu jagas hon av en rad illasinnade typer som är p...

  • Marsupilami. Viva Palombia!

    Colman

    Det är vårdagjämning och i den palombianska djungeln spirar kärleken. Skogens alla djur är på friarstråt och luften fylls av kväkanden, fågelsång och parningsrop av allehanda slag. Också bland chahuta-indianerna råder vårkänslor, i varje fall till...

Bloggat om Marsupilami. Vit magi