Genom tid och rum (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Thorgalkrönikan (del 5)
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2017-09-11
Förlag
Cobolt Förlag
Översättare
Leif Bergendorff
Originaltitel
Le Maître des montagnes
Medarbetare
Sparring, Peter (red.) / Engstrand, Elisabeth (form)
Illustratör/Fotograf
Grzegorz Rosinski
Dimensioner
295 x 225 x 20 mm
Vikt
975 g
SAB
Hci
ISBN
9789187861680
Genom tid och rum (inbunden)

Genom tid och rum

(5 röster)
Inbunden Svenska, 2017-09-11
259
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Samlingsvolym med albumen Bergens herre, Varghonan och Nyckelväkterskan samt ett fylligt extramaterial om seriernas tillkomst och vikingarnas värld.

I Thorgalkrönikans femte band väntar Aaricia barn, ett barn hon vill föda i trygghet hos sina fränder i norr. Thorgal har därför gett sig av för att försöka finna ett skepp de kan resa till Nordlandet med. Då han passerar genom ett snötäckt bergspass ljuder hornstötar som utlöser en lavin, och det är med nöd och näppe som Thorgal hinner undan. Så börjar Bergens herre, ett av de märkligaste äventyren Thorgal råkat ut för, där parallella handlingar och tidsparadoxer får berättelsen att ta flera oväntade vändningar.

I nästa album, Varghonan, har Thorgal återförenats med den höggravida Aaricia och Jolan. De färdas mot sin gamla hemby ombord på Einars vikingaskepp. Men hemresan avbryts då vikingahövdingen Wor den väldige tar skeppet i beslag. Då Thorgal vägrar att lyda en befallning om att ansluta sig till härtåget, blir det upptakten till en blodig uppgörelse med Wor och hans rövarband.

En kort tid efter att Aaricias och Thorgals dotter Ylva är född, dyker två fiender ur det förflutna upp på i äventyret Nyckelväkterskan. Det är ynkryggen Völsung från Nichor och ormguden Nidhugg, två motståndare som Thorgal tidigare har besegrat i strid. Med ormens hjälp lyckas Völsung nu till utseendet förvandlad till Thorgal lura till sig Nyckelväkterskans bälte och en nyckel som öppnar passagen till Midgård. Hela tillvarons existens hotas när Völsung, i Thorgals skepnad, återvänder till människornas värld iförd bältet som gör honom både osårbar och odödlig.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Genom tid och rum
  2. +
  3. Spirou. Leopardkvinnan. Del 2, De svarta hostiornas herre

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spirou. Leopardkvinnan. Del 2, De svarta hostio... av Yann Le Pennetier (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Genom tid och rum