De gåtfulla robotarna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Yoko Tsuno (del 4)
Antal sidor
164
Utgivningsdatum
2018-04-13
Upplaga
1
Förlag
Cobolt Förlag
Översättare
Björn Wahlberg
Originaltitel
Yoko Tsuno: Intégrale, tome 6: Robots d'ici et d'ailleurs
Medarbetare
Andreasson, Johan (red.)
Illustratör/Fotograf
Roger Leloup
Dimensioner
305 x 220 x 20 mm
Vikt
955 g
SAB
Hci
ISBN
9789187861789

De gåtfulla robotarna

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-04-13

Slutsåld

Med albumen Elektroniska äventyr, De förvisade på Kifa och Själarnas port.
Tre klassiska album med Yoko Tsuno samlade till en lång, spännande berättelse. I boken ingår också ett omfattande och rikt illustrerat extramaterial om hur äventyren kom till.
Som den elektroingenjör hon är, har Yoko Tsuno haft med många avancerade robotar att göra, både på jorden och i rymden. Redan i sina första, korta äventyr kom Yoko att ställas inför en del avancerad robotteknologi och senare har hon under sina rymdfärder stött på flera farliga former av artificiell intelligens. Som i den övergivna rymdstaden Kifa där en galning använder robotar för att ta hämnd på vineanerna, och på rymdkyrkogården Ultima där levande varelsers själar förs över till robotar för att bli odödliga. Är intelligens och känslor något som är förbehållet människor och andra biologiska väsen av kött och blod? Några av robotarna som Yoko möter tyder på att så inte är fallet.
Endast 19 år gammal blev Roger Leloup 1953 anställd vid Hergéstudion i Bryssel. Leloups specialitet som studiotecknare var tekniska föremål och flygplan, vilket han ofta briljerar med i sin egen science fiction-serie om Yoko Tsuno. Det första albumet med Leloups japanska hjältinna gavs ut 1972 och sedan dess har det kommit ytterligare 27 album i serien. De tre albumen i denna samling utges här för första gången på svenska, i översättning av Tintinkännaren Björn Wahlberg.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av De gåtfulla robotarna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Nästan helt perfekt
    Christian Sjöberg, 14 juni 2018

    Alltid ett nöje att läsa om Yokos äventyr.
    De korta historierna i början drar ner betyget från 5 till 4, men i övrigt lika bra som vanligt

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Roger Leloup