Affären Francis Blake (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Blake och Mortimers äventyr (del 1)
Antal sidor
72
Utgivningsdatum
2018-04-13
Upplaga
1
Förlag
Cobolt Förlag
Översättare
Björn Wahlberg
Originaltitel
Blake et Mortimer vol 13: L'affaire Francis Blake
Medarbetare
Andreasson, Johan (red.)
Illustratör/Fotograf
Ted Benoit
Dimensioner
315 x 235 x 10 mm
Vikt
626 g
SAB
Hci
ISBN
9789187861796
Affären Francis Blake (inbunden)

Affären Francis Blake

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-04-13
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kapten Francis Blake, chef för det brittiska kontraspionaget, leder utredningen om en misstänkt mullvad inom underrättelsetjänsten MI5, då den chockerande sanningen avslöjas: allt pekar på att det är Blake själv som spionerar för främmande makt! Misstankarna tycks bekräftade då Blake med våld lyckas göra sig fri från männen som ska gripa honom, vilket blir inledningen på en spektakulär flykt genom London.

Kaptenens förtrogne, professor Philip Mortimer, har trots de överväldigande bevisen svårt att tro att Blake skulle förråda sitt land. Mortimer inleder sin egen undersökning och blir på kuppen också han efterlyst av Scotland Yard. Snart är hela den brittiska poliskåren engagerad i jakten efter de två vännerna. Spåren leder till Ardmuir Castle, ett ödsligt beläget slott i Skottland, och till en man med sex fingrar på ena handen.

Blake och Mortimers äventyr är en klassisk fransk-belgisk äventyrsserie, skapad av belgaren Edgar P Jacobs (1904-1987). Jacobs var under 1940-talet Hergés närmaste medarbetare, bl. a. på Tintinalbumen De sju kristallkulorna och Solens tempel, men kom senare att helhjärtat ägna sig åt sin egen serie om de två vännerna Francis Blake och Philip Mortimer. Tillsammans upplever de äventyr som spänner över allt från kriminalgåtor till storpolitik och science fiction. Albumet är översatt av Tintinkännaren Björn Wahlberg som också har skrivit ett informativt förord om serien och dess skapare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Affären Francis Blake
 2. +
 3. Den siste faraonen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den siste faraonen av Jaco Van Dormael, Thomas Gunzig, François Schuiten (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Affären Francis Blake. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra
  Schylan, 23 juli 2018

  Väl tecknad i rätt stil men med något sämre story än de ursprungliga. Den är läsvärd och bra ändå. Rekommenderas

 2. Briljant nytolkning!
  KS8, 17 april 2018

  Det här albumet, med en välskriven och spännande intrig av Jean Van Hamme och fenomenala, stämningsfulla teckningar av Ted Benoit, är enligt min mening till och med bättre än Edgar Jacobs egna Blake och Mortimer-album album efter S.O.S. - Meteorer! Förmodligen den bästa fortsättning på en klassisk serie jag läst.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Affären Francis Blake