Det mystiska mötet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Blake och Mortimers äventyr (del 2)
Antal sidor
65
Utgivningsdatum
2019-04-01
Upplaga
1
Förlag
Cobolt Förlag
Översättare
Björn Wahlberg
Originaltitel
L'étrange rendez-vous
Medarbetare
Sparring, Peter (red.)
Illustratör/Fotograf
Ted Benoit
Dimensioner
315 x 235 x 10 mm
Vikt
433 g
SAB
Hci
ISBN
9789187861970
Det mystiska mötet (inbunden)

Det mystiska mötet

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-04-01
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En förfader till professor Mortimer, en officer i den brittiska armén under det Amerikanska frihetskriget, försvann spårlöst under gåtfulla omständigheter 1777. Nu är året 1954, och liket efter den försvunne major Macquarrie har just återfunnits på amerikansk mark, över 300 mil ifrån platsen där han försvann närmare 200 år tidigare. Av kroppens skick att döma har Macquarrie avlidit helt nyligen och han är fortfarande iförd rödrockarnas berömda uniformsrock.

Philip Mortimer ombeds att komma till USA och delta i identifikationen av sin anfader. Ombord på Stratocruisern till New York får han till sin förvåning sällskap av vännen Francis Blake, chef för den brittiska underrättelsetjänsten MI5, som är på väg till ett möte med sina amerikanska kollegor i Washington. Kapten Blake är skeptisk, både till den märkliga historien om Mortimers förfader och till den amerikanska regeringens ökande intresse för de rapporter om flygande tefat och små gröna män som blivit allt vanligare. Föga anar de båda vännerna att äventyret som väntar dem på andra sidan Atlanten innebär ett hot mot hela världens existens, och att deras blivande motståndare utgör en ohelig allians av gamla fiender och nya, okända krafter.

Blake och Mortimers äventyr är en klassisk fransk-belgisk äventyrsserie, skapad av belgaren Edgar P Jacobs (1904-1987). Jacobs var under 1940-talet Hergés närmaste medarbetare, bl a på Tintinalbumen De sju kristallkulorna och Solens tempel, men kom senare att enbart ägna sig åt sin egen serie om kapten Francis Blake och professor Philip Mortimer. Tillsammans upplever de båda kumpanerna äventyr som spänner över allt från kriminalgåtor till storpolitik och science fiction.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det mystiska mötet
 2. +
 3. Doktor Voronovs komplott

De som köpt den här boken har ofta också köpt Doktor Voronovs komplott av Yves Sente (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Det mystiska mötet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra story
  Schylan, 1 oktober 2019

  Måste säga att man lyckats att återskapa miljö och tidsanda från de ursprungliga böckerna. Lite brister i detaljer men väl över förväntan. Väntar på nästa bok med spänning.

 2. Arvet lever vidare...
  Coppas (Solna), 18 april 2019

  Det kan ju aldrig bli som originalet, men Van Hamme och Benoît förvaltar Jacobs arv på ett mycket tilltalande vis.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Det mystiska mötet